fbpx

Levičarski skrajneži z nasiljem preprečili bedenje za 54-letnico, ki jo je ubil Kenijec

Foto: Twitter

Pred dnevi je na Dunaju Kenijec sredi noči brez kakršnegakoli razloga s kovinsko palico pretepel 54-letno žensko in jo ubil. Ženska je bila na poti v službo, motiv za napad Kenijca, ki v državi živi ilegalno, pa še ni znan. Včeraj je za pokojno potekalo bedenje, ki pa so ga brezčutno uničili levičarski skrajneži. 

Bilo jih je približno 120, oboroženi so bili s kiji, njihov namen pa je bil preprečitev bedenja za umrlo 54-letnico, ki so se je udeležili trije ljudje.

”Niso ogrožali le varnosti in načrtovali napada na ljudi, pač pa so naredili tudi veliko premoženjske škode,” je povedal predstavnik dunajske policije.

Kot so pojasnili na policiji, so bili napadalci izjemno agresivni, ob prihodu policistov so napadli tudi njih, dve osebi pa sta bili aretirani. Levičarski ekstremisti so poškodovali tudi več avtomobilov, ki so bili parkirani v biližini.

Član podmladka stranke FPÖ Markus Ripfl, ki je prisostvoval bedenju, je bil nad nasiljem ogorčen. ”To je sramotno in zaskrbljujoče za celotno populacijo. Ne morem verjeti, da prihaja toliko nasilja z leve strani nad popolnoma miroljubno komemoracijo,” je po poročanju nemških medijev še dodal Ripfl.

M. G.