fbpx

Islamskemu napadalcu preprečil samomorilski bombni napad

Foto: Facebook

Družina moškega, ki je žrtvoval svoje življenje in zaustavil samomorilskega napadalca Islamske države, je izjemno ponosna. “Živa sem, vesela in ponosna na svojega moža, ki je izkazal čast našemu ljudstvu,” je dejala žena umrlega heroja Adela Termosa.

“Otroci in jaz smo preživeli in čeprav smo izgubili moža in očeta, smo zaradi njegovega dejanja ponosni, saj je rešil veliko življenj. Si lahko želimo še kaj več?” je dodala Bassima Termos.

Foto: Facebook

Foto: Facebook

32-letni Adel Termos, avtomehanik in oče dveh otrok, je bil imenovan za heroja. Njegova zgodba je hitro zaokrožila po socialnih medijih. Nekaj minut po prvem bombnem napadu se je namreč vrgel na samomorilskega napadalca islamske države in s tem preprečil, da bi ta vstopil v mošejo. Oba je razneslo pred mošejo v okrožju Bourj al-Barajneh na jugu Beiruta.

Libanonska nacionalna poročevalska agencija je v svojem poročilu o bombnem napadu zapisala, da je bilo ubitih 43 in ranjenih 239 ljudi. Termos je s svojim požrtvovalnim dejanjem samomorilskemu napadalcu preprečil vstop v mošejo, kjer se je ta nameraval raztreliti, in s tem mnogim rešil življenje.

 

“Skupaj s prebivalci našega mesta smo nepopisno ponosni in srečni, da je Adel rešil mnogo življenj,” je dodala Bassima.

Njegov oče Akram Termos je za CNN povedal, da se je eksplozija, ki je Adelu vzela življenje, zgodila le sto metrov od njihovega doma. Adel se je po službi ustavil pred mošejo in nameraval moliti. V tem času se je razstrelil prvi samomorilski napadalec.

Očividci napada so Adelu opisali, kako je potekal prvi napad. “Adel in drugi so odšli pogledat, kaj se pravzaprav dogaja, in nekaj trenutkov kasneje je Adel opazil moškega, ki je tekel po hribu navzdol in kričal: ‘Allahu akbar, Allahu akbar’,” je povedal Adelov oče Akram. “Adel je tekel za njim, ga podrl na tla, nato pa je samomorilski napadalec sprožil bombo in nekaj sekund kasneje je eksplozija obema vzela življenje,” je dodal Akram.

Sam napad je bil velika tragedija, a hkrati blagoslov za mnoge, ki bi v domnevnem napadu lahko umrli.

Islamska država je v svoji izjavi prevzela odgovornost za eksplozije v libanonski prestolnici, ki so se zgodile le dan pred napadi v Parizu.

T. O.