fbpx

Rusija za boj proti epidemiji Covid-19 v Italijo poslala zdravnike in medicinsko opremo

Foto: epa

V Italiji je že pristalo sedem ruskih transportnih letal, ki so v državo pripeljala medicinski material in ekipe zdravnikov specialistov, ki bodo državi pomagali v boju proti novemu koronavirusu. Do tega je prišlo po telefonskem pogovoru med ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom in italijanskim premierjem Giuseppejem Contejem.

V bazi italijanskih zračnih sil Pratica di Mare je pristalo sedem ruskih transportnih letal Iljušin Il-76, ki so na pomoč pripeljala medicinske pripomočke, ki vključujejo opremo za diagnostiko in dezinfekcijo ter zdravnike specialiste za nalezljive bolezni. Ti bodo državi pomagali v boju proti epidemiji novega koronavirusa.

Ekipe zdravnikov bodo takoj, ko jim bo italijanska stran dodelila delovna mesta, pričele z delom, je sporočilo rusko Ministrstvo za obrambo.

Ekipa je že bila sprejeta s strani načelnika generalštaba Enza Vecciarellija, ki se je Rusom zahvalil za pomoč: “Rad bi izrazil mojo hvaležnost v imenu vseh italijanskih ljudi za rusko pomoč v tako težkem trenutku…”

Pošiljko pomoči naročil Putin po pogovoru s Contejem

Kot še poroča RT, je Rusija skupno pripravila devet transportnih letal s pomočjo. Toje po sobotnem telefonskem pogovoru z italijanskim predsednikom vlade Giuseppejem Contejem odredil predsednik Vladimir Putin.

Do nedelje so v Italiji zabeležili že 5.476 primerov smrtnih žrtev, skupno število primerov okužb pa je preseglo 60 tisoč.

Rok Krajnc