fbpx

London: Najstničino telo najdeno po kosih v zamrzovalniku, njena sestrična za las pobegnila kruti usodi ‘usmrtitve zaradi časti’

Foto: Twitter

V Londonu so odkrili neverjetno okrutno kaznivo dejanje, v katerem je moški zaradi ‘usmrtitve zaradi časti’ umoril in na kose razrezal dekle, te pa spravil v zamrzovalnik. Drugo dekle, ki naj bi bila sestrična žrtve, je najverjetneje prav tako čakala enaka usoda, a je pravočasno pobegnila in je zdaj v bolnišnici, saj jo je moški z nožem zabodel v vrat.

V jugozahodnem delu Londona, v 1,5 milijona funtov vredni hiši, so našli na kose razrezano truplo 19-letnega dekleta. Druga ženska, ki naj bi bila s slednjo v sorodu, pa je uspela pobegniti z vbodno rano na vratu do sosedov, od koder so jo odpeljali v bolnišnico, kjer so jo oskrbeli in je zdaj v stabilnem stanju.

V poskusu pobega iz države so v Doverju prijeli 33 let starega moškega, ki je obsojen umora in poskusa umora. Zaradi enakih obtožb pa so v New Maldnu aretirali 28-letnega moškega.

Umor je posledica verskega ekstremizma
Sosedje so v policijskem zaslišanju dejali, da menijo, da gre za ‘usmrtitev zaradi časti’, saj bi se naj 19-letno dekle želelo poročiti s fantom drugačne vere, kar je za nekatere verske ekstremiste velika sramota za družino. Policisti zaenkrat še ne potrjujejo tega motiva ali sorodstvene povezanosti med žrtvama in storilcem, ki pa naj bi bil oče 19-letnega dekleta in stric druge ženske, ki je pobegnila. Aretirana je bila tudi 29-letna ženska, ki naj bi pri umoru sodelovala.

Foto: iStock

N. Š.