fbpx

Maduru ljubo venezuelsko vrhovno sodišče tarča napada z granatami

Foto: iStock/epa

Napetosti in nezadovoljstvo v socialističnem raju se še nadalje stopnjujejo. Iz Venezuele tokrat prihaja novica, da je bilo venezuelsko vrhovno sodišče tarča napada z granatami, ki jih je odvrgel helikopter, ki je letel nad poslopjem sodišča. Vedno bolj osovraženi predsednik Nicolas Maduro je dejanje označil kot teroristični napad, eden izmed policistov pa je že sporočil, da je on tisti, ki je pilotiral ukradeni helikopter in vlado označil kot kriminalno vlado. 

Do dogodka je prišlo po tem, ko so v Venezueli izbruhnili protesti proti veliki politični in ekonomski krizi, ki je prizadela državo. Pri tem pa je treba omeniti, da je vrhovno sodišče pogosta tarča kritik venezuelske opozicije, ki trdi, da ima to največ zaslug za Madurov obstoj na oblasti.

Maduro napadalce označil kot teroriste
Maduro je v svojem govoru, ki ga je imel v predsedniški palači, dejal, da je helikopter poletel nad stavbo vrhovnega sodišča in ministrstva za pravosodje in notranje zadeve ter odvrgel 4 granate nad sodišče in izstrelil 15 strelov v stavbo ministrstva za notranje zadeve. “Ni poročil o poškodbah,” je povedal Maduro in dodal, da bi napad lahko povzročil na ducate smrtnih žrtev, saj je ravno v tem času potekal družabni dogodek. “Pri eni od granat ni prišlo do detonacije.” Napovedal je tudi, da je aktiviral vse oborožene sile z namenom, da bi ohranil mir in dodal, da bodo helikopter prej ali slej zajeli in aretirali tistega, ki je pilotiral z njim.

Foto: epa

Venezuelski predsednik Nicolas Maduro. (Foto: STA)

Zaradi gospodarske in politične krize v državi že več kot dva meseca dnevno potekajo protivladni protesti. Nasprotniki napovedujejo, da bodo nadaljevali s protesti, vse dokler ne bo vlada odstranjena in bodo razpisane nove volitve.
N. Ž.