Madžarska ostro proti podpisu Evro-afriške deklaracije o prednostih migracij

Foto: epa

Madžarska je odločno zavrnila podpis deklaracije, ki govori o prednostih migracij. Na konferenci v Maroku je sicer to deklaracijo podpisalo več kot 50 evropskih in afriških držav.

Madžarski zunanji minister Peter Szijarto je povedal, da deklaracija prikazuje migracije kot “pojav, ki je nujno le dober in ugoden in ki očitno prispeva k svetovnemu razvoju. Menimo, da je to neuravnotežen pristop in se z njim ne strinjamo.” Medtem pa je bil madžarski premier Viktor Orban prejšnji mesec ponovno izvoljen v anti-migrantsko platformo, poroča The Globe Post.

Deklaracija iz Maroka zahteva “pristop, ki temelji na človekovih pravicah in zaščiti migrantov v ranljivih položajih” ter prizadevanja za boj proti rasizmu in diskriminaciji. Vključuje pa tudi nezakonito priseljevanje in načine za pomoč migrantom, da se vrnejo domov. Podprli so jo predstavniki 27 evropskih in 28 afriških držav na konferenci o migracijah in razvoju v maroškem mestu Marakeš.

Madžarski zunanji minister pa se ne strinja z vsebino deklaracije in je prepričan, da bi se morali osredotočiti na to, kako ustaviti nezakonite migracije, ne pa jih spodbujati. “Ne moremo in ne smemo zanikati, da imajo migracije zelo resne varnostne vidike. Nesprejemljivo je, da je ta vidik popolnoma izpuščen iz mednarodnega dokumenta.”

M. S.

 • soc

  To sranje o “ranljivih položajih” je tipičen izum neomarksistov. Ranljivi položaj pomeni vse možne prednosti pred ostalimi za: migrante, Rome, Legebitro, muslimane, kolesarje, vegane…

  Jeben občutek je, da si neranljiv. Vsi te smejo pobiti, če se jim le sprdne.

  • Schemva Miro

   Kaj si se pa na kolesarje spravil?

 • Zgornji

  PA KAAAAAAAKŠNE PREDNOSTI ??? KATERE PREDNOSTI ??? NITI ENE SAME PREDNOSTI NI OD ZLOBNIH MOHAMEDANSKIH MIGRANTOV !!! ! !!! JA, ČE BI TO RES BILI SAMI DOBRI LJUDJE, AMPAK, ŽAL JE RAVNO NASPROTNO !!! ! !!! TO SO SAME HIJENSKE ZVERI , IZUČENE ZA TISTO , KAR SO POČELE ŽE PREJ : UNIČEVANJE, POSILJEVANJE, ROPANJE, KRAJE IN UMORI !! ! !!! TO JE NJIHOVA SMER LAJFA !!! ! !!! VSAKA BOLJŠA MISEL O NJIH JE ZABLODA SAMOPREVARE !!! ! !!!

 • xtc

  Upam ,da bo brez podpisov Višegrajcev zadeva nična.
  Realno,treba je vzpostaviti zakon,kdor vstopi v EU nelegalno-ne more pridobiti nikakršnega statusa.
  Če kdo rabi imigrante,je treba v Aziji in Afriki vzpostaviti izobraževalno delovna taborišča,kjer se lahko prijavi vsakdo legalno in v ta taborišča so poslana povpraševanja po kadru od firm iz EU.
  Kandidati so tam 2-3 leta v tem času se morajo popolnoma naučiti jezika držćave,katere firma išče tega delavca in uspešno mora biti usposobljen v kampu za osnove,poklica ,ki naj bi ga obvladal ali delal.
  Kdor ne zmore mora oditi.
  Po prihodu v EU zanj prevzame za deset let firma,ki ga je uvozila in se ne more izseliti iz te države drugam,če prekrši pravila je deportiran.
  V EU je do upokojitve na kar jo mora zapustiti ostanejo le tisti,ki imajo v ečje premoženje ali delujoče firme.

 • xtc

  Ranljivih imigrantov praktično ni,med njimi je le2% takih torej majhnih otrok,ostarelih in žensk torej nikakršnih ranljivih in prednostnih.Zadevo je treba zavrniti avtorje pa pred sodišče zaradi goljufije in prevarantstva.

 • bojan

  orožje bo treba vzet v roke … ker se bliža dan ko bodo oblasti odgovarjale, kozjejebce pa poslat k alahu

  • David Hitler

   Pred mejo že lepo nagradit z rafalom drek zamorski!

 • Igor Kavalar

  Sam sporazuma ne poznam, sem pa slišal neki o tem, da naj bi bilo sedaj mogoče zaprositi za azil za prihod v EU že v Afriki.

 • FUCK COMMUNISM

  Orban ima hrbtenico… nasi pa nastavljajo riti…

  • božo

   iskalec rešitev in džoko izgledata, kot da ga imata raje v gobcu kot v riti … poharju je pa verjetno vseeno, samo, da je

 • Olga2345

  Bravo Orban! Tovarišijo naučiti delat in pomagat samo tistim, ki pomoč res potrebujejo in to v njihovem okolju!

 • plamen100

  Pa saj niso normalni, pa kaj se gre ta Evropa?? Evropa se danes razpada zaradi arapcev sedaj pa si mislijo se nekaksne africane na glavo nakopati? Pa prav Nigerijci so pojedli srce italijanki nato pa jo rasekali na 20 kosov in jo spravili v dve potovalki in sedaj naj bi Nigerijce se celo dodatno uvazali?? A zato ker se po Afriki nenormalno razplojujejo (afriske drzave imajo povprecno starost 20-22 let, Evropa ps 43 let) pa naj se visek razplojenih, ki jih ne morejo nahraniti, preseli v Evropo??? Zato ker jih Kinta kunte stepa kot norc naj gredo otroci v evropo da jih mi vzdrzujemo?? Mar ni ze dosti z Arapci tezav zdaj pa se Africani? Nisem prerok ampak na koncu bo iz tega nastala vojna. Ali pa tudi to, do sedaj Idijcev kot migrantov ni bilo sedaj pa se ze tudi ti pojavljajo in njih je milijarda 200 milijonov, bomo tudi te nafutrali ali kako? Ja po tej logiki pa naj preselijo eno milijardo vse te mesanice v Evropo pa bomo videlu kaj sr bo zgodilo, jasno mi je le da ba koncu ne bo nihce vec nic imel avtohtoni Evropejec pa bo postal ze kar redek in iskan plen!

 • Mica

  Slovenci kremeniti, al` spite, al` ste pa zabiti!
  Spreminjajo nas v odpad EU, mi pa blebetamo o “državljanih” in o pomoči, ki jo bomo dali “od migrantstva prizadetim mladim družinam”.
  In po EU že doni – Slovenija junaška – še vedno trdno spi!

  • St

   Zabiti!!!!!
   Z A B I T I !!!!!!!!!!!
   K O T V E D N O

 • rebula7

  Vsa podpora ..G.Orbanu.Trdno stojimo za njegovimi naceli in smo vedno stali.Evropi se ze kaze prava slika propada.