[Ekskluzivno] Še več zaposlenih na POP TV potrdilo katastrofalne delovne razmere, medtem ko ima urednica Tjaša Slokar Kos astronomsko plačo

Datum:

Po nedavnem razkritju nekdanjega zaposlenega v največji komercialni medijski hiši Pro Plus, ki ima med drugim v lasti POP TV in Kanal A, v katerem je poročal o katastrofalnih delovnih pogojih in nemogočih medčloveških odnosih ter celo spolnem nadlegovanju, se je na nas obrnilo še več razočaranih. Ti so potrdili vse navedbe, poleg tega pa so razkrili, da naj bi imela urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos kar 7 tisoč evrov plače. 

“Povprečen delovnik je bil 16 ur, kakšen dan manj, velikokrat pa smo delali tudi po 19 ur. Bili smo popolnoma izmozgani,” piše nekdanji zaposleni in dodaja, da so bili soočeni z mobingom ter slabim plačilom. Manjkalo ni niti seksističnih izjav ter otipavanja. Po objavi našega članka se je na nas obrnilo še več zaposlenih, ki so potrdili razočaranje nad delovnimi pogoji in odnosom nadrejenih do zaposlenih.

Še več, eden od njih nam je povedal, da ima urednica informativnega programa Tjaša Slokar Kos kar 7 tisoč evrov neto plače, medtem ko so oni morali delati v nemogočih pogojih, plačilo pa je bilo na projekt, ne na ure, in projekt je moral biti dokončan ne glede na to, koliko so delali. Na POP TV so nam prejšnji teden na vprašanja anonimnega pisma še odgovarjali, nato pa so se zavili v molk, blokirali so celo naš e-mail nalsov.

Kosa sta tam, kjer je ogromno denarja
Spomnimo, Tjaša Slokar Kos je žena zloglasnega operativca globoke države Draga Kosa, ki je v največji slovenski banki NLB plačan 218 evrov na uro, da selektivno pregleduje kreditne mape. Do sedaj namreč nismo izvedeli niti enega primera upravičenosti in smotrnosti njegovega dela, je pa znano, da usmerja uredniško politiko POP TV preko svoje žene Tjaše.

Ambicije Slokarjeve pa so še višje, saj se je njen mož Drago nedolgo nazaj v javnosti hvalil, da bo nasledila generalnega direktorja družbe Pro plus Pavla Vrabca. Tudi Vrabec je eden izmed bajnih zaslužkarjev, saj ima poleg bajne plače še podjetje, s katerim je v kratkem času ustvaril sedem milijonov evrov čistih prihodkov, in kar dvajset nepremičnin.

Milijoni evrov na “poštni nabiralnik” brez zaposlenih
Gre za podjetje IP84, d.o.o., ustanovljeno 20. 6. 2003 na naslovu Igriška ulica 3 v Ljubljani, katerega edini direktor je Pavel Vrabec. Slednji je poleg soproge Ingrid Vrabec solastnik družbe v višini 50-odstotnega deleža, medtem ko je drugih 50 odstotkov v lasti njegove soproge.

Ob raziskovanju prihodkov Vrabčevega “poštnega nabiralnika” pa smo prišli do zneskov, ob katerih se nam je naravnost zavrtelo. Po uradnih podatkih iz sodnega registra je podjetje v 14 letih ustvarilo več kot sedem milijonov evrov čistih prihodkov.

Vrabčeve nepremičnine v vrednosti milijon in pol evrov.

 

Peter Truden

Sorodno

Zadnji prispevki

Putin in Hamas imata enak modus operandi glede načina vojskovanja

Franco Fiumara je doktor pravnih in političnih ved. Je...

[Video] Ne prav bistre Golobove objave

"Izgleda kot osnovnošolec, ki se nekej pifla na pamet....

[Video] “Vsi smo Uroš Jernejc!”

Ljubljanski župan Zoran Janković zastruplja vodo in uničuje vse,...

Klofuta Klakočar Zupančičeve

Za tovarne laži, ker smo pisali, da dodatno dela...