Madžarska rešuje migrantsko krizo pri izvoru – za izgradnjo bolnišnice v Siriji namenili 5 milijonov evrov, 250 sirskim študentom bodo omogočili študij

Foto: STA

Madžarska se je resno odločila storiti to, na kar že dalj časa opozarja evropske in svetovne politike: migrantsko krizo je potrebno reševati pri njenem izvoru! Zato se je madžarska vlada odločila nameniti 5 milijonov evrov za gradnjo bolnišnice v Siriji. Gradnja se bo pričela takoj, ko bodo varnostne razmere to omogočale, je na donatorski konferenci v Bruslju dejal madžarski zunanji minister Peter Szijjarto.

Namesto, da bi Evropska unija spodbujala reševanje migrantske krize pri njenih vzrokih, se je odločila za pomoč ljudem v obliki uvoza migrantov v Evropo, kar se je izkazalo za strateško nevarno napako, ki je zamajala EU celo do te mere, da se je oblikovala alternativa v obliki Višegrajskih držav.

Madžarska se je tako odločila, da bo namenila 5 milijonov evrov za gradnjo nove bolnišnice v Siriji, dela pa bodo začeli izvajati takoj, ko bodo razmere to omogočale. Prav tako Madžarska plačuje Turčiji, da tam zadržuje migrante – do sedaj jih je ta ukrep stal že 14,6 milijona evrov.

Pomagajo tudi sirskim študentom
Madžarska sicer poziva vse države k finančni pomoči Turčiji, Libanonu, Iraku in Jordaniji, kjer je nastanjenih na milijone beguncev. Njihova politika je usmerjena k čimprejšnji ureditvi razmer v vojnih državah in vrnitvi beguncev ter migrantov nazaj v njihove domove. V ta namen so ustanovili projekt ‘Madžarska pomaga’ za čimprejšnje končanje migrantske krize, saj podatki kažejo, da je kar 30 milijonov ljudi po svetu beguncev, ti pa potrebujejo stalno humanitarno pomoč.

Do sedaj je madžarska vlada pomagala financirati gradnjo novih šol, krščanskih cerkva, bolnišnic v Siriji, Iraku, Jordaniji in Libanonu, je dejal madžarski zunanji minister. Prav tako bodo s štipendijami pomagali 250 sirskim študentom s študijem na Madžarskem.

C. Š.

 

 • Frank Novak

  VIKTOR ORBAN = NOVI JOSIP BROZ.
  VECNA SLAVA OBEMA TRDNIMA MOZEMA.

 • črnaovca

  Tudi tako da jih imenuješ študente lahko sprejmeš migrante

 • pacek

  Madžarska, moj poklon! Upam da se v to vključi še več držav!

 • Zgornji

  Itak bojo vse zbombardiral … a ni pol brezveze vseskupi ?

 • Frank Novak

  Leve stranke so se ustrelili v koleno ko so zaceli napadati nas ki smo proti uvozi nekompatibilnih migrantov.
  Upam da pogorijo. Mi pa JJ ni cisto nic vsec pa tudi Ljudamila mi ni bila. Zelo se mi dopade Romana Tomc. Upam pa da je Tonin tudi OK.

 • Burek Burecki

  Bolnice in sole za terroriste in ne sirijce…

  • xtc

   Nehaj trol zahojen sem lazi sama drhal.

   • Burek Burecki

    Kaj res? Trolam ker govorim resnico? Z tem denarjem niti recepcije ne bodo zgradili kaj sele bolnico. Bodo patronazne sotore postavili na ozemlju teroristov katere vi radi poimenukete uporniki. No ti uporniki obglavljajo otroke z pomocjo belih celad in izvajajo plinske akcije nad civili ki so pravi sirijci…

 • lado

  kuga brozova je POMORILA 100 TISOČE SVOJIH ,GOLAZEN RDEČA !!! NEEEE PRIMERJAJ GOSPODA GOSPODA ORBANA ,Z MORILCEM ,PEDROM IN POSILJEVALCEM ,KOT SO ZBLOJENI VSIIIIIII KOMUNISTI Z ŠERIFOM LJ IN SRBSKIM MURGLIĆIĆEM !!!!!!!!!! ZATO VOLIMO DESNICO ,DA OBSTANE SLOVENSKI NAROD IN NAŠI VNUKIIIIIIIIIII !!!!!!!!!!!!!!ZVEZDO BOJO PA RDEĆI DOBILI ZA VEČNO !!!!!!!!!

 • garfi

  lažni leviČĆarski begunci lahko pomagajo osvoboditi Slovenijo
  tako kot je srbska-miloševiĆeva JLA pomagala pri osamosvojitvi
  žal ne brez žrtev
  DOL Z UVOZNIKI GOLAZNI JUNIJA NA VOLITVAH, ALI PA SAMOMOR !!!
  UDBOPARTIJSKE protiSlovenske stranke šarec-sd-smc-desus-l-bratušek-sloga-itd
  IZVOLIMO SlovenskeDomoljubneStranke SDS-ZD-itd !!!
  VSI NA VOLITVE BREZ IZGOVOROV !!!
  SVOBODA SLOVENIJI !!!

  • Prdo

   Premalo so jih pobilo

   • Routar

    Težke besede. Kdo? Koga?

 • twintop1

  Mi smo dali Grčiji za ca 75 takih bolnišnic.

 • šmentanamuha

  Orban me s svojo modro politiko vedno bolj navdušuje. Zdrava kmečka pamet.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!