Madžarski parlament sprejel resolucijo o podpori Poljski

Foto: epa

Konfliktu med Poljsko in Evropsko unijo ni videti konca. EU že razmišlja o sankcijah, Madžarska pa je Poljski stopila v bran in obljubila, da bo uveljavljala veto na kakršne koli kaznovalne ukrepe. Tudi druge države stališčem EU vedno bolj nasprotujejo, posebno zaradi različnih pogledov na migrante, čemur države članice nasprotujejo.

Madžarska je podprla Poljsko. Tamkajšnji parlament je sprejel resolucijo, ki podpira Poljsko v sporu z Evropsko unijo. Evropska komisija pa je proti Poljski, zaradi njenega novega sodnega prava, že sprožila postopek, ki se nanaša na 7. člen sporazuma.

Sankcij je lahko Poljska deležna samo, če se vse članice EU s tem strinjajo. Madžarska pa je obljubila, da bo uveljavljala veto na kakršne koli kaznovalne ukrepe EU, ki bi se nanašali na Varšavo. Nova resolucija, ki jo je podprlo 114 poslancev, se glasi: ”Madžarsko vlado pozivamo, da podpre Poljsko in prepreči kršenje pravic, ki bi morale biti v skladu z vsemi členi EU zagotovljene Poljski, hkrati pa naj nasprotuje vsem predlogom, ki bi omejili temeljne pravice Poljske kot članice EU.“Madžari smo, podobno kot Poljaki, vstopili v EU po lastni volji. To smo storili z zaupanjem, da se pridružujemo skupnosti, ki temelji na vrednotah, kot so zakon, pravičnost in svoboda.

Madžarska in Poljska pa v boju proti EU nista več sami. Avstrija, Bolgarija in Hrvaška so jasno izrazile svoja kritična stališča do EU, ki se nanašajo na migracije.

A. L.

 

 • Sadako

  Normalno, čudilo bi me, če se Poljaki in Madžari ne bi razumeli. Bolj me zanima, kako je mogoče, da se komunisti razumejo z muslimani, oz kako muslimani prenašajo nekoga, ki ne veruje v Allaha?

  • luli

   krinka muslimanov. ko bojo v večini bojo potolkli tudi komuniste…..njihova vera uči, zavajaj, laži, da na koncu zmagaš in so vsi muslimani ali pa jih pobiješ.

  • hermannn

   Komi taktika in strategija, ki peljeta v boljševistični komunizem sta za običajne opazovalce skrivnost. Se boš moral bolj potruditi.

 • exposingthetruth90

  Edino pravilno, Bruselj je leglo globalističnega sranja.

  • hermannn

   Še en ruski trol?!

   • exposingthetruth90

    Torej ti podpiraš LGBT, klump robo za večje cene, masovno proizvodnjo ki uničuje okolje, naravno. rastlistvo, živalstvo in Zemljo nasplošno. Ti podpiraš GSO, trgovanje s tvojim zdravjem (noben luksuz, ugodje in denar ne more biti nad našim zdravjem – če misliš obratno – pol je boljše da si kupiš štrik ali ko zboliš ne delaj gužve na UKC-ju in se predaj usodi ne pol jokat), prodaja vodnih virov – Evropa je kontinent ki je najbolj bogatejši s pitno vodo. Ruski trol ? mogoče sem pa kitajski ali pa marsovski ? karkoli sem, še vedno boljše kot IGNORANT KOT TI….pol ko bo pa sranje bo pa jokcal pa mami pa na drevo, taki ste IGNORANTI.

 • sodnikisozločinci

  EU je leglo zla. Naj crkne vrag!

  • hermannn

   Ruski agitprop bi storil vse za uničenje EU.

 • šmentanamuha

  Dokler mamo levičarje na oblasti, od slovenske politike ne moremo pričakovati kakšne odločne politične drže v podporo višegrajskim državam. Lahko pa jo izrazimo državljani preko forumov.

 • Caetano

  Filoislamistično vodstvo EU pritiska na Poljsko in Madžarsko skladno s politiko Muslimanske bratovščine, da se morajo neverniki prilagajati islamistom. Tudi velika večina šolark ugrabljenih po jihadistih v Nigeriji je kristjank pa je to zamolčano.

 • jovan jovan

  Na Madžarskem vladajoča stranka Fidesz premiera Viktorja Orbána je v nedeljo doživela hud poraz na lokalnih volitvah. Neodvisni kandidat Peter Marky-Zay, ki so ga združeno podprle opozicijske stranke, od levih do skrajno desničarskega Jobbika, je namreč v bitki za mesto župana v mestu Hodmezovasarhely premagal Fideszovega kandidata Zoltana Hegedusa.

  Marky-Zay je slavil z okoli 58 odstotki podpore oziroma z visoko, približno 15-odstotno prednostjo. Udeležba pa je bila visoka, več kot 62-odstotna. Poleg Jobbika so ga podprli tako socialisti kot zelena liberalna stranka LMP in še dve manjši stranki. Na zadnjih lokalnih volitvah leta 2014 je Fidesz oziroma Hegedus v tem mestu slavil z več kot 60 odstotki, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!