fbpx

Mami je počilo srce: Umrla le nekaj mesecev po tem, ko je njen mož posilil njuno hčerko, jo zadavil in obesil na ograjo z njeno najljubšo igračko

Rusijo je pred šestimi meseci pretresla novica, da je osemindvajsetletnik brutalno posilil svojo šestletno hčerko, jo zadavil in skupaj z njeno najljubšo igračo obesil na ograjo, kjer so jo našli sosedje, danes pa so ruski mediji sporočili, da je po šestih mesecih zaradi “strtega srca” umrla tudi njena mama.

Rusijo še vedno pretresa dogajanje v kraju Rostov na Donu, kjer je po poročanju tamkajšnje policije umrla Ana Zubko, mama šestletne deklice Veronike, ki jo je pred šestimi meseci umoril njen osemindvajsetletni mož Yaroslav Oleinikov. Umrla naj bi zaradi “strtega srca”, poročajo.

Oleinikov naj bi na svojem domu v Rostovu na Donu zadavil svojo hčer in jo na ograjo obesil z njeno najljubšo igračo okoli vratu, nedaleč stran od svojega doma, kjer so jo tudi našli. Sodni medicinski pregled je pokazal, da naj bi jo pred smrtjo tudi večkrat posilil, poroča ruska policija. Sodišče mu sodi zaradi posilstva in umora. V primeru, če bo spoznan za krivega, ga čaka vsaj 20 let zaporne kazni.

Yaroslav Oleinikov (Vir: spletna omrežja)

Izgubila tudi sina
Po pogrebu svoje hčerke je Zubkova padla v hudo depresijo, zaradi katere je izgubila vse starševske pravice do svojega drugega otroka, triletnega Ivana, ki ji je bil odvzet in poslan v sirotišnico. Anino duševno stanje je zelo slabo vplivalo na njeno zdravje in kmalu po tragediji je zbolela za prehladom ter zavrnila vsakršno zdravljenje. Kmalu je prehlad prerasel v resno pljučnico, ki je za sedemindvajsetletnico postala usodna.

Ana Zubko (Vir: spletna omrežja)

Izgledali kot povsem normalna družina
Po poročanju sosedov je bila Zubkova čistilka v bližnjem supermarketu, medtem ko je bil njen mož Oleinikov brezposeln in zadolžen za skrb njunih otrok v času, ko je bila ona v službi. “Družina je živela povsem umirjeno in izolirano življenje. Umorjena deklica iz nekega neznanega razloga ni hodila v vrtec in je le redko govorila. Starša sta delovala umirjeno. Nikoli ju nismo videli pijana ali da bi se prepirala med seboj, izgledali so kot povsem normalna družina,” je za lokalni časopis povedal eden od sosedov.

M. M.