fbpx

Mediji manipulirajo s poročanjem o izraelskem streljanju na nedolžne Palestince, med ubitimi je bilo kar pet nevarnih džihadistov!

Foto: Twitter

Mediji so se na veliko razpisali o tem, kako Palestinci v Gazi protestirajo in zahtevajo nastanek države Palestine, Izraelci pa streljajo nedolžne ljudi. Pri tem pa “pozabljajo” omeniti, da se tako imenovani demonstranti izraelski meji približujejo oboroženi z orožjem, z namenom, da bi napadli izraelske vojake. Med ubitimi je bilo kar pet nevarnih džihadistov.

Hamas je sam dokazal, da civilne demonstrante uporablja kot krinko za napad Izraela, s čimer pa izraelske vojake prisilijo v to, da so ti primorani streljati v množico. V soboto je Hamas objavil fotografije petih članov svojega vojaškega krila (Izz ad-Din al-Qassam Brigades) in ob tem pripisal, da so bili ti med 16 ubitimi v Gazi. Po navedbah Hamasa je bilo tako ubitih pet džihadistov, ki so se pomešali med civiliste. Z drugimi besedami povedano, teroristi so bili ubiti medtem, ko so obdani s civilnimi protestniki poskušali izvajati napade.

Nad izraelske vojake mečejo zažigalne bombe in kamenje
Po navedbah IDF so protestniki v petek na vojake metali zažigalne bombe in kamenje, z namenom, da bi poškodovali mejno ogrado z Izraelom in se prebili čez mejo. Na plano so prišle fotografije, ki prikazujejo nasilje, med drugim, kako Palestinci napadajo izraelske vojake. Tako se jasno vidi, zakaj so v Izraelu primorani uporabiti silo.

Teroristična organizacija Hamas je organizirala množične nemire pod krinko “protesta za vrnitev”, saj si prizadeva za stopnjevanje protestov v naslednjih nekaj tednih ob praznovanjih 70. obletnice Izraela in premestitvi ameriške ambasade iz Tel Aviva v Jeruzalem. Na ta način poskušajo jezo prebivalcev Gaze usmeriti na najlažji cilj, ki ga predstavlja Izrael. Ob tem pa se Hamas zelo dobro zaveda, da bo večje število žrtev pritegnilo pozornost medijev in mednarodne skupnosti, s čimer se bodo pogovori o humanitarni krizi v Gazi postavili v ospredje zunanjepolitičnih razprav. S tem, ko mediji pri poročanju ne prikazujejo celotnega konteksta smrtonosnih nemirov, obenem pomagajo Hamasu pri doseganju njegovih ciljev.

N. Ž.