fbpx

Melania Trump še korak bližje Beli hiši

Foto: epa

Republikanec Donald Trump in nekdanja državna sekretarka Hillary Clinton sta še korak bližje predsedniški kandidaturi. Na sinočnjih strankarskih volitvah je vsak od njiju osvojil po šest držav, zato se že razglašata za zmagovalca.

Donald Trump je osvojil Georgijo, Massachusetts, Tennessee, Alabamo, Arkansas, in Virginijo. Zmaga se mu nasmiha tudi v Vermontu, kjer se za prvo mesto bori z guvernerjem Ohia Johnom Kasichom. Rezultati republikanskih volitev na Aljaski pa bodo znani naknadno, poroča BBC.

Hillary Clinton je osvojila Alabamo, Arkansas, Georgijo, Tennessee, Teksas in Virginijo, dobro pa ji kaže v Massachusettsu. Senator iz Vermonta Bernard Sanders je zmagal v Vermontu, Oklahomi in na strankarskih zborovanjih v Koloradu ter Minnesoti.

Bitka se nadaljuje
Za razliko od prejšnjih let tokrat tako imenovani “super torek” ni odločil ničesar ne pri demokratih in ne pri republikancih. Delegatski glasovi za konvencijo se delijo proporcionalno in skoraj vsak bo dobil nekaj, s čimer bo utemeljil nadaljevanje tekme – razen morda Bena Carsona pri republikancih, ki je osvajal le zadnja ali predzadnja mesta, poroča STA.

N. K.