Melonijeva ostro nad podpornike ruskega fašizma

Giorgia Meloni je svetilnik antifašizma v Evropi. (Foto: AFP)

“Meloni, ki jo je Igor E. Bergant označil za “postfašistično voditeljico”, je postala ena najbolj bojevitih bork proti ruskemu fašizmu. Pri nas Robert Golob v Bruslju deli Kučanov obe-strani-sta-krivi evangelij, Tanja Fajon pa si ne predstavlja evropske varnostne strukture brez fašistične Rusije,” je izjavil komentator Mitja Iršič. 

Tranzicijska levica dobro pozna pojme, kot so okupator, kolaborant itd., ko gre za 2. svetovno vojno, zaplete pa se pri “aktualnih zadevah”. Ruska okupacija je namreč hitro “dvostranski konflikt”, žrtve agresije pa celo bolj zlobne od agresorja. Po drugi strani pa imajo v Italiji politično vodjo, ki so jo tranzicijski levičarji (vključno z RTV-jevcem Igorjem E. Bergantom), že večkrat diskreditirali s “postfašistko”, a se je prav ona odločno zoperstavila ruskemu fašizmu. Govora je o Georgii Meloni.

Preberite še: Droni napadli Moskvo

Nazadnje je ostro obsodila stališče predstavnikov italijanskega parlamenta (Gibanje 5 zvezd), ki meni, da je bolje živeti v diktaturi, kot umreti. Opozorila je na masaker, ki se dogaja pred našimi očmi. Očitala jim je, da so rajši pripravljeni žrtvovati vrednote zahodne civilizacije. Melonijeva pa se ne bori le proti ruskemu fašizmu, ampak tudi trgovini z belim blagom.

Melonijeva ostro nad trgovino z belim blagom
Tiskovne agencije poročajo, da je premierka v Rimu vodila enodnevni vrh proti nezakonitim migracijam. Na njem so se sredozemske države, države Bližnjega vzhoda in Afrike dogovorile o korakih za upočasnitev migracij. Zavezale so se k zaustavitvi tihotapljenja ljudi ter k izboljšanju razmer v revnih državah. Udeleženci 20 držav so se zavezali k ustanovitvi sklada za podporo razvojnim projektom oziroma t. i. rimskemu procesu. Spomnimo, da ima levica velike težave z obsodbo trgovine z belim blagom, morda zato, ker njeni predstavniki tudi sami trgujejo … (več tukaj).

Zelenski, Meloni (Foto: Twitter)

Domen Mezeg