Merklova priznala, da je bilo sprejetje migrantov napaka, a vztraja, da potrebujejo delovno silo

Nemška kanclerka Angela Merkel. (Foto: epa)

Nemška kanclerka Angela Merkel je na srečanju z mladimi v svoji stranki CDU končno le priznala, da je bil njen poskus oblikovanja multikulturne družbe “totalen polom”. Nekateri se sprašujejo, ali skuša Merklova stranko, ki jo je predala svoji naslednici, popeljati bolj v desno, da bi preprečila beg volivcev k AfD.

Na srečanju z mladimi iz CDU v soboto, 19. oktobra 2019, je nemška kanclerka in nekdanja voditeljica CDU Angela Merkel priznala, da je bilo sprejetje več sto tisoč migrantov v državo, kjer živijo z Nemci, ne da bi se primerno integrirali v družbo, napaka.

“Ta pristop je spodletel, v celoti spodletel,” je na srečanju v Potsdamu priznala Merklova, poroča Voice of Europe.

Skrbi jo rast AfD
Njeno priznanje pa prihaja ravno v času, ko se znotraj lastne stranke sooča z vse glasnejšimi kritikami, da bi stranka morala privzeti odločnejšo držo glede vprašanja migrantov, ki se ne želijo integrirati. V CDU se namreč bojijo, da njihovi tradicionalno konservativni volivci zaradi tega bežijo k odprto desni AfD.

Nekdanji direktor nemške obveščevalne službe August Hanning (Foto: epa)

Danes v Nemčiji živi več kot štiri milijone muslimanov, ki pa se v večini niso integrirali v nemško družbo. Nekdanji direktor nemške obveščevalne službe (BND) dr. August Hanning je za nastalo stanje okrivil Merklovo in njeno politiko podpiranja masovnih migracij v Nemčijo. Ob tem pa ne gre spregledati, da je po podatkih nemškega zveznega zavoda za zaposlovanje kar 40 odstotkov vseh prejemnikov socialne pomoči tujcev.

Merklova svojo odločitev brani
A koliko se Merklova res zaveda katastrofalne polomije, ki jo je povzročila, pove dejstvo, da je vseeno branila svojo odločitev, češ da Nemčija potrebuje tujo kvalificirano delovno silo, da bi lahko preživela. Med drugim tudi zato, ker tuja delovna sila niža povprečno plačo.

Bodoča evropska komisarka Ursula von der Leyen (Foto: epa)

Isto pesem kot Merklova poje nova predsednica Evropske komisije in nekdanja nemška obrambna ministrica Ursula von der Leyen. “Kjerkoli je možno, moramo zmanjšati število ovir pri vstopu za tiste, ki bodo pognali državo naprej.”

Ivan Šokić

 • Unikatna

  Če je priznala napako, naj tudi prevzame odgovornost za stanje v EU! Imamo dovolj evropske delovne sile, le znati jo je potrebno aktivirati z boljšimi plačami, boljšimi del. pogoji, vzpodbujati mlade za poklice, itd…

  • freedomfighter

   Ma daj ne seri…vecino sveta dela za pol manjse place pa jih ni potrebno aktivirati tako da…nismo pa evropejci neka posebna vrsta ki bi bila nad nizko placanim delom…tisti ki so pa jih lahko zaradi mene nadomestimo z migranti…tako imam dovolj tega bull shita da evropejci za tak denar nocejo delati tujci pa za se dosti manj…po mojem mnenju ce drzavljani nocejo delati za denar ki jim ga ponudim bi moral imeti pravico uvozit delavce…ne obstajajo podjetja za to da dajejo ljudem sluzbe ampak da delajo profit

   • boogin1

    Če še ne veš, ni več sužnjelastništva in je po ustavi prepovedano. Po tvoje bi se našli ljudje, ki bi bili pripravljeni delati za 100 EUR mesečno ali pa še manj. Zakonsko je potrebno prepovedati sužnjelastništvo in zakonsko definirati minimalno plačilo za delo, ker tega osebki, ki menite, da ste sužnjelastniki drugače ne boste spoštovali. Minimalna plača mora biti zakonsko prilagojena standardu posamezne države, ki bi zagotavljala minimum za preživetje, ker pomeni, da delavec za 8 ure dnevnega dele ne sme biti lačen, žejen in mora biti oblečen in obut in seveda ne more živeti v šotoru ali pod hruško.

    • freedomfighter

     Suznjelastvistvo nima nic s tem…ce sem jaz lastnik necesa bi moral imeti pravico ponuditi kakrsnokoli placo hocem…delavec pa ima izbiro sprejeti sluzbo ali pa ne…lahko pa ustvari svoje podjetje pa si izplacuje kakrsnokoli placo hoce

     • Novakec1

      Lastnik koga pa si, prisluženega, nakradenega ali šenkanega.? Tebi je Šešok za vzornika.

     • freedomfighter

      Prisluzenega…nekaj sem zasluz jaz nekaj pa moji predniki ceprav jaz sem mnenja da sklicevanje na to kaj so naredili predniki je zelo bedno ker ce je moj stars nekaj dosegel to nima nic z mano…v zda je ogromno primerov ko starsi ves denar podarijo v dobrodelne namene za to da morajo otroci sami uspeti brez njihovega premozenja in mislim da nekaj je na tem…ugodnosti nekoga zaradi njegovih prednikov ne povedo prav nic o nekom…eni mislijo da so bog in batina ker so bogati ceprav so bogastvo podedovali…mene bi bilo na njihovem mestu sram…sploh ce bi se primerjal z res uspesnimi ljudmi kot so gates, zuckenber, musk itd…skratka self made man

 • Olga101

  Skratka: uvesti revščino (duhovno in materialno) in uvesti šeriat!!

 • freedomfighter

  Pametno…njena stranka naj se vsmeri rahlo bolj v desno in bo povozila afd po tem bomo pa spet nazaj v casih normalne zmerne politike

 • antimur

  Vseskozi smo opozarjali, da je vabljenje muslimanske golazni katastrofa za EU, toda govnači kot so Merkelca, Macron, Juncker, slovenska levo fašistična banda s Kučanom na čelu tega niso dojemali. Torej pomeni, da so zabiteži in nevredni vsake državne funkcije, seveda je zločinec in izdajalec Kučan iz tega izvzet, saj on deluje v ilegali, oziroma to on misli, 3,14zda zamrznjena.

 • Slovenec 33

  Stasijeva agentka je zaprisežena nasprotnica patriotizma in protežira idiotizem, ki je glavna smer levuhov.

 • Ivan Ivanovič

  Če bi Nemčija res hotela usposobljeno tujo delovno silo, bi jo najprej začela iskati v Evropi. Veliko je mladih in izobraženih Evropejcev, ki bi se z veseljem preselili v Nemčijo, če bi jih kdo tja povabil. Merklova je pokvarjena globalistka in lažnivka, ki točno ve, da načrtno uvaža drhal z namenom uničenja Nemčije in Evrope.

  • xtc

   Samo nekaj,razumi,JAR je prosperirala in rasla dokler je zadeva funkcionirala Apardheidovsko ampak tudi Črnim,ki so delali ni šlo ravno slabo,sedaj gre JAR le še navzdol in to priznavajo tudi sami Črni,da ger večini slabše razen onim črnim socialistom,ki sedaj grabijo in pumpajo narod proti belim,da nakoncu še tistega ,kar so imeli preje ne bo lep nauk je J Rodezija-danes Zimbabve-določene stvari pač ne gredo z lepim in demokratičnim.

  • pupa

   Ni problem iskanje delovne sile kjerkoli v Evropi. Za pošteno plačano delo se delovna sila tudi seli, problem pa je tudi v Nemčiji neplačevanje delavcev, če pa tožiš neplačnika še za plačilo odvetnika ni dovolj izterjano.

 • xtc

  Merckelco,Seehoferja,Van der Leydnovo in Shultza ter še nekaj vvodilnih iz teh strank in Zelenih javno poobesit kot izdajalce države.
  Skrbi jo AfD-JA mora jo,ker bo AfD kmalu najmočnejša stranka v Nemčiji,AfD niso neonacisti kot laže Merckelca zelena bagra in Shultzovi tolovvaji,AfD je otrok ravno nijh norosti in rasla bo še hitreje,bolj bodo rinili tako napreje močnejša bo na koncu pa jim vzela glave-kar nebo nič drastičnega.,kvečjemu koristnega,ampak to v poduk ,da si nobeden drug bedak nebi drznil podobno uničevati države.
  Glede delovne sile pa tole,izobražena pride povsem legalno-ponudba povpraševanje.
  Tisto kar pa uvažajo idioti Merckel-Shultz -Zeleni,pa definitivno v demokratičnem sistemu NE gre.
  Ja edino ,če naredimo za to drhal arbeits lagre in prisilno delo samo tako bo to delalo in pod vojaškim nadzorom in komando pod prisilo in silo.To pa ne gre torej ali sistem USA juga ali pa nič uvoza.
  Ker smo pač demokratični to ne gre,to kar pa klati Merckelca pelje v vojno.

 • McBobo

  “””Med drugim tudi zato, ker tuja delovna sila niža povprečno plačo.”””

  Sem za kapitalizem, samo trenutni je zglajzal u 3pm. Potrebeno bo zmanjšati razliko med najvišjo in najnižjo plačo, recimo 1-5 in to zakonsko urediti, drugače bo spet revolucija.

  • McBobo

   Oziroma drugače; zakonsko določeno obvezna udeležba vseh, ki so prispevali pri ustvarjanju dobička. To je zame kapitalizem, kar se sedaj imenuje kapitalizem, je vse bolj podoben fevdalizmu.

 • šmentanamuha

  Narod, ki ne računa na svoj podmladek, se je predal zavojevalcu. Če gre celo za načrtno odganjanje svoje izobražene delovne sile in propagira splav in hkrati homoseksualnost in vse deviantne izpeljanke tega,, potem govorimo o demonski državi. ki načrtno izvaja rodomor nad domorodnimi državljani. Strah posameznika je njihovo edino resnično pogonsko sredstvo. Odgovor demonski državi je torej lahko samo POGUM. Zato je umetno podpihovana histerija proti našim volkovom in medvedom tako problematična. In levičarji imajo spet aduta v roki, ko se lahko posmehujejo levičarskim pičkicam. Medtem ilegalce, ki se skrivajo po gozdovih, volkovi in medvedi sploh ne motijo. Zato trdim, da Podobnik dela za kučanovo bando, ker smeši ljudi na desnici. Razmislite malo.

 • skorpijon93

  ja nemčija rabi poceni delovno silo, veliko garanja za male pare ! to je resnica

  • pupa

   Samo, da to kar prihaja v Evropo vsaj 50%je takih, ki še sanja se jim ne kaj je delo. Večina sprašujejo po socialnih podporah in rinejo tja kjer so najvišje.

 • Uroš Palhartinger

  Največji sovražnik Evrope je €U ..

 • cosmosjasnovidec

  Tale švabska svinja se seveda sedaj hoče izmazati in tako se bo tudi zgodilo.Upam,da čimprej crkne ali,da jo kdo ubije.
  —————————————————————————————-
  Vsakemu lev.kom.čef.musl.se poščij.v ust.in na glav.
  DR.Vsevidni Cosmosjasnovidec
  —————————————————————————————-