fbpx

MI6 izkoristil migrantsko krizo, da bi pretihotapili iranskega jedrskega znanstvenika v Združeno kraljestvo – šel je tudi skozi Slovenijo!

Ilegalni migranti v Rokavskem prelivu, slika je simbolična (vi: twitter)

Na dan so priplavale informacije o britanskih obveščevalcih iz vrst MI6, ki so se poslužili migrantske krize, da bi v Veliko Britanijo spravili iranskega jedrskega znanstvenika. Po uradni poti ni šlo, saj je Velika Britanija pristopila k podpisu iranskega jedrskega dogovora.

Britanski vohuni so v sodelovanju z agenti CIA in Mosada pretihotapili 47-letnega iranskega jedrskega znanstvenika iz Irana preko Evrope vse do Velike Britanije, pri tem pa so si po pisanju Daily Maila pomagali z migrantsko krizo.

Iranski jedrski znanstvenik naj bi prepotoval več kot 1.800 kilometrov poti do Velike Britanije. Iz Irana v sosednjo Turčijo so ga pretihotapili Mosadovi agenti. Omenjeni znanstvenik naj bi bil vpleten tudi v atentat na vodilnega jedrskega znanstvenika Mostafo Ahmadija Roshana v letu 2012.

Obveščevalne službe so uporabile migrantske službe
Zatem je sledilo potovanje iz Turčije preko Grčije, Albanije, Srbije, Hrvaške, Slovenije, Avstrije, Nemčije in Francije v Veliko Britanijo. Britanski obveščevalci so ga pri Calaisu infiltrirali v skupino dvanajstih iranskih ilegalnih migrantov, ki so v gumijastem čolnu prečkali Rokavski preliv. Britanska obveščevalna služba ga je ob prihodu v Veliko Britanijo zaslišala, nato pa so ga izročili Američanom.

Ivan Šokić