Migranti po navodilih nevladnih organizacij zdaj postavljajo svoje zahteve?!

The Open Arms vessel with 107 migrants on board is anchored off the Sicilian vacation and fishing island of Lampedusa, southern Italy, Monday, Aug. 19, 2019. Open Arms on Monday suggested chartering a plane to fly to Spain the migrants blocked off the coast of Italy aboard its boat since early August, to end a stalemate with the Italian Interior minister Matteo Salvini, who won't let private rescue boats into his nation's ports. (AP Photo/Salvatore Cavalli)

Uradnik ZN za begunce Vincent Cochetel je izrazil zaskrbljenost zaradi vse večjih “zahtev nekaterih migrantov”, potem ko so mnogi migranti zavrnili izkrcavanje v Španiji. Opozoril je, da migranti postajajo vse bolj radikalni zaradi nevladnih organizacij, ki jih vzpodbujajo, naj postavijo svoje zahteve. Komentiral je tudi migrantsko reševalno ladjo Open Arms, ki je tedne poskušala priti na italijanski otok Lampedusa.

Španski ladji z migranti namreč Italija ni dovolila izkrcavanja, razen mladoletnim in bolnim. Tako je Španija ponudila migrantom izkrcavanje na Majorki, a so to zavrnili. Čeprav so nevladniki trdili, da so razmere na krovu obupne in da so nekateri migranti samomorilski, so jih vseeno vzpodbujali, naj zavrnejo ponujeno in zahtevajo svoje.

O tem je Vincent Cochetel na svojem Twitter profilu napisal: “Ladja Open Arms je zavrnila špansko ponudbo za varno zatočišče. Medtem ko razumem težavnost situacije na krovu, me zelo skrbi radikalizacija migrantskih sanj in zahtev nekaterih migrantov in beguncev iz Libije in sosednjih držav.”

Charlie Yaxley, predstavnik Združenih narodov za Afriko, Sredozemlje in Libijo, je za Euronews povedal, da število migrantov, ki zahtevajo točno določene azile, kjer želijo bivati, ekstremno narašča. “Sistem azila, ki velja od konvencije o beguncih iz leta 1951, namreč pravi, da migrant zaprosi za azil v državi, v kateri se nahaja,” je pojasnil in dodal, da “prosilci za azil nimajo možnosti izbire, kje bi radi zaprosili za azil”.

Lana Božič

 • xtc

  Misliom ,da ne bo dolgo ko bodo “reševalne” ladje ena za drugo z tovorom v in posadko začenjale izginjati brez sledu na morju.

  • Imperial Commando

   Mokre sanje, nazalost

  • mona lisa

   To bi bil edini način da se rešimo te drhali.

 • Lisjak

  Še ena uspešna akcija”Reševanje pametnih telefonov”!

 • Janez Kepic-Kern

  TAKO
  KORZIČANI – POJEJO – KORZIKI- L.R. JANEZ K. KERN KOMENDA
  P.S.
  TEBI – KORZIKA

  https://www.youtube.com/watch?v=xmbh4gTJ4Ag

 • Morala

  Nevladnim organizacijam stopiti na prste, ladje pa poslati nazaj odkoder so prišle!!!

 • Marija

  Vedno huje bo če se ne ustavi teh organizacij.Vedno bolj nasilne so.

 • Imperial Commando

  Sam salvini se je pa kle tut izkazu kt picka, ce je ne je ne, ne pa popuscat tem leftardom. Orban nebi tega pustil.

  • Matt von Glanz

   Zaradi te teme je odstopil njegov premier …

 • mare

  To jim Evropa dovoljuje.

 • Common Sense

  To je sele zacetek! Ko bodo pri nas v Evropi ze nekaj let se bo zacela stala, ko bo trajala nekaj desetletij. Nevladnike, ki sodelujejo v tej raboti pod kljuc.

 • gabrijelobid

  Te nevladnike bi bilo potrebno dobit pa nabunkat,da bi vse zvezde videli.

 • Janez Novak

  Pod levo Renzijevo vlado so nevladniški tihotapci vzpostavili pravcato linijo iz Libije in Tunisa v Lampeduso. Salvini je to linijo presekal, zdaj pa tihotapci na vse načine bijejo boj za izgubljene pozicije. Lampedusa je namreč najbižje pristanišče za prevoz migrantov iz Afrike. Bolj daleč kot morajo tihotaopci in več težav kot imajo z izkrcanjem ljudi v trgovini, ki spominja na nekdanjo trgovino s sužnji, manjši so njihovi dobički. To pa je tisto, kar jih žene. Nam pa mečejo pesek v oči, da so čisti človekoljubi, od nas pa zahtevajo solidarnost. To so kriminalci in zločinci, ne človekoljubi. Kdaj se bodo Evropejcem odprle ljudi, da ni v tej trgovini z migranti trohice človekoljubja, temveč samo interes po hitrem zaslužku tistih, ki to trgovino izvajajo.

  • Marija

   Prav tako je.Če se konćajo nelegalne migracije mafija zgubi milijarde denarja.Ne tihotapijo samo migrantov ampak še vse vrste druge tihotapske robe.Migranti so dobro kritje.

 • Franc Šink

  Nevladniki so Evropi ravno tako nevarni, kot migranti sami.

 • Andrej

  Kar se Slovenije tiče:
  http://www.mzz.gov.si/si/predstavnistva_po_svetu/afrika/libija/
  Tudi sicer si lahko ogledate na njihovi strani od kje prihajajo k nam “begunci”. Ker tam nikjer ni vojne, Slovenija pa jih brez vseh obveznih dokumentov sprejema, ni nobenega razloga več, da bi imeli MZZ in njenega ministra. Nobenega.

 • mona lisa

  Obrnit ladjo in jih skipat v njihovi državi. Te izdajalske organizacije pa strogo kaznovat.

 • baubau

  nevladne organizacije skupaj z nelegalnimi priseljenci so kot uši, ki se vedno obširneje in globje zajedajo v telesa nekoč zdravih držav-že dolgo nekaj ni več prav….

 • Nata

  V spremstvu dveh rušilcev naj jo pospremijo do afriške obale. Tam naj jih dol skipajo, ladjo pa razstrelijo. . . .

  • Marija

   Ladje škoda jo lahko za kaj drugega uporabijo.

   • Nata

    Hm. . . . . . .samo da je ponovno ne uporabijo za enak namen . . . .

 • Janez Novak

  T.i. nevladne organizacije so v bistvu paravladne, saj jih pretežno financira vlada sama. Izvajajo prikrito globalistično politiko, ki jo izvaja Bruselj. Cilj te politike je odprava evropskih narodov in oblikovanje anacionalne unitaristične superdržave, Združenih držav Evrope, kjer bodo sedanje nacionalne države le še administrativne enote brez suverenosti. Globalistov ne zanimajo avtohtoni Evropejci in evropski narodi. Ti so motnja pri izpolnjevanju njihove kulturocidne, etnocidne in genocidne agende. Zato jih je treba odpraviti prek ekscesnih migracij. Ko se bodo evropski narodi zavedli, da so jih globalistični fašisti obsodili na izumrtje, bodo globalisti svojo politiko začeli izvajati s silo. Začetek tega so etikete, ki so jih nemudoma deleženi nasprotniki migracij, kot so: populist, ksenofob, rasist, nacifašist… V resnici so tu edini fašisti globalisti, ki izvajajo socialno-inženirske eksperimente s celimi narodi, eksperimente, kakršne so izvajali samo nacifašisti in komunisti. Stopnjevanje globalistične represije so obsodbe zaradi t.i. sovražnega govora, pri čemer je sovražno vse, kar nasprotuje globalistični kulturocidni, etnocidni in genocidni politiki. Kako se bo vse skupaj končalo, je vprašanje za bogove. Nekaj pa nam o trem govori zgodovina nekdanje Jugoslavije. Ko so v Jugosalviji začeli krojiti politiko Miloševičevi unitaristi, ki so hoteli iz Jugoslavije narediti Srboslavijo, je država propadla. Vprašanje je, ali ima prihodnost nekakšna Evroafrabija, kar skuša Bruselj narediti iz Evrope s pomočji lokalnih izdajalskih političnih elit.

 • samotoje

  Komentar uradnika OZN daje misliti. Nasilje nevladnikov in nezakonitih agresorjev bo imelo večji učinek kot pa vse ograje in prepovedi skupaj. Evropske države se bodo obrnile proti njim in takrat v Sloveniji ne bi smelo biti nobenega azilanta oz. prevaranta več, sicer bomo nasrkali.