fbpx

Migrantska vojna v Bihaću: Po medsebojnem fizičnem spopadu so se spravili celo nad policijo, slišali so se streli!

Foto: Twitter

Policijska postaja v Bihaću je bila v ponedeljek okrog 18.10 obveščena o fizičnem obračunu, ki je izbruhnil med dvema migrantoma v dijaškem domu, kjer so migranti nastanjeni. Na licu mesta so policisti ugotovili, da je konflikt izbruhnil med iranskima migrantoma F. F. in S. R., pri čemer je S. R. z uporabo lesenega predmeta F. F.-ju zadal boleče udarce po obrazu. 

Po tem spopadu je bila policijska postaja v Bihaću okrog 19.40 s strani varnostnikov v dijaškem domu vnovič obveščena o izbruhu fizičnega obračuna. Tokrat se je v spopad zapletlo več migrantov, ki so utrpeli poškodbe obraza. Eden izmed poškodovanih je utrpel hudo poškodbo obraza zaradi uporabe hladnega orožja.

Afganistanska skupina migrantov vse ustrahuje
Ko so policisti že drugič obiskali center, v katerem so nastanjeni migranti, so na podlagi pogovorov z varnostniki objekta ugotovili, da je do spora med migranti prišlo med razdeljevanjem hrane. Varnostniki so bili za umiritev situacije primorani uporabiti solzivec, vsi poškodovani pa so bili odpeljani v oskrbo bolnišnice v Bihaću. Dodatna preiskava je pokazala, da je skupina Afganistancev v domu fizično napadla skupino Irancev, namreč, afganistanska skupina je tista, ki v domu nenehno fizično obračunava z migranti različnih narodnosti.

Foto: epa

Niso pa bili samo iranski migranti deležni nasilja, ampak tudi varnostniki in policisti, ki so poskušali normalizirati razmere, ki so nastale po izbruhu spora. Skupina migrantov je metala kamne in druge trde predmete na policijske uslužbence, pri čemer so poškodovali tako policijsko vozilo kot tudi vozilo varnostne agencije. Eden izmed policijskih uslužbencev je bil primoran izstreliti štiri opozorilne strele, da bi zaščitil življenja napadenih policijskih uslužbencev in varnostnikov. O samem dogajanju je že obveščeno tožilstvo, poroča bosanski portal krupljani.

H. M.