Migrantski “doprinos” Dunaju: Nasilje v šolah se je povečalo za kar 1.200 odstotkov!

Foto: iStock

Raziskave kažejo, da je število nasilnih incidentov v šolah s 24 primerov leta 2014 naraslo na 312 primerov leta 2017, kar predstavlja 1.200-odstotni porast. Avstrijski časopis Krone poroča, da je Karl Mahrer iz Avstrijske ljudske stranke že pozval k sprejemu vseh potrebnih ukrepov, ki bi zaustavili zaskrbljujoči trend. 

V ljudski stranki poudarjajo, da nasilje v šolah nikakor ne more biti dopuščeno, in izpostavljajo, da bi se policisti morali usposabljati tudi na področju preprečevanja nasilja, ne samo na področju prometne ureditve.

V devetih primerih prišlo do resnih telesnih poškodb
Zaskrbljujoč je podatek, da so dunajski učenci kar v 312 primerih potrebovali zdravniško oskrbo po pretepu s pestmi ali noži. V devetih primerih je prišlo do resnih telesnih poškodb. Trenutno v Avstriji izvajajo 14 različnih programov preprečevanja nasilja, a so ti lani dosegli le 131.855 od 455.000 mladostnikov, starih med 15 in 19 let.

Foto: iStock

Medtem predsednik dunajskih šol Heinrich Himmer opozarja, da je pred določitvijo natančnih ukrepov potrebno, da se zbere čim več možnih informacij. “Kot je bilo rečeno na okrogli mizi, ki so se je udeležili predstavniki vseh strank, verskih skupnosti in šolski partnerji, na Dunaju velja ničelna toleranca do katere koli oblike nasilja.”

Pred tednom dni smo poročali o tem, kako rastoč vpliv islama vodi v vse večje število problemov na dunajskih šolah. Raziskava po navedbah Voice of Europe pa kaže, da ima 33 odstotkov prebivalcev Dunaja migrantsko poreklo, pri tem pa je potrebno pripomniti, da se bo številka v dvajsetih letih povečala za več kot 40 odstotkov.

N. Ž.

 • Olga2345

  Divjaki razumejo samo nasilje! Islam v Evropo ne sodi, saj je nasilna ideologija, ki z vero nima nič skupnega!

 • xtc

  Zoper nasilneže je treba uvsesti tudi nasilne kazni in hitro bo mir.

 • pajot

  Na Dunaju je torej vsak tretji prebivalec musliman. Mater vola,Kurz kaj čakaš? Andreja Turjaškega,morda?
  Martina Krpana,da ti bo posekal lipo in oddrobil glave Brdavsom?

 • živa majcen

  olga zelo dobro povedano

 • Bahadur

  Vsako musli novorejeno moško dete naj bo ob pohabljanju, beri njihovem verskem obrezovanju spolnega uda še dodatno kastrirano. Vsako nasilje v odraščanju in naprej bo odpadlo.

 • Slovenka

  Očitno bo treba otroke šolati na domu.

  • Adolf Hitler

   Aha ampak z orožiem!

   • Slovenka

    Tudi v orožju se bo treba vaditi. Moram pa pokritizirati tvoj vzdevek. Prvič, to se ne spodobi in drugič, desnici delaš škodo. Levakarji se bodo slej kot prej začeli dreti, da je desnica za nacizem. Najdi nekaj boljšega, če tije ljuba zmaga desnice 3. 6.

 • lauraas

  Na zapadu ništa novo!

 • tramal

  Pa saj v ljubljani ni popolnoma nič drugače.Polno musličev,srbinov in albancev hodi v šole z noži in velo z pištolami.Ve se da srbijanski otrok grozi celo učiteljem in staršem.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!