fbpx

Mladega talentiranega nogometaša ubili s samurajskim mečem

Francois Kablan (Foto: Socialna omrežja)

Najstnika, ki sta morala sesti na zatožno klop, trdita, da nista ubila Francoisa Kablana, nadobudnega nogometnega igralca ekipe Harlow Town. Kablan je bil star komaj 19 let, medtem ko ga je nekdo napadel na ulici s samurajskim mečem in mu zadal smrtne rane.

Dva najstnika trdita, da nista ubila nogometnega igralca, medtem ko ga je nekdo napadel s samurajskim mečem na ulici med karanteno. Nogometni igralec Francois Kablan iz Bermondseya iz južno-vzhodnega Londona je bil domnevno napaden s strani dveh storilcev, ki sta imela hladno orožje, poroča Daily Mail.

Žrtev, ki je sicer bila rezervni igralec za ekipo Harlow Town, so našli na nepremičnini na Great Dover Streetu v Soutwarku 13. maja. Kot je pokazalo poročilo, je bila žrtev zabodena v prsi. Osumljeni 17-letnik, ki se je znašel na zatožni klopi na glavnem sodišču Old Bailey, se je izrekel za nedolžnega. Prav tako pa se je za nedolžnega izrekel tudi 15- letnik, ki ga obtožnica prav tako bremeni napada. Slednji se je sodniku javil preko videokonference, saj je nastanjen v priporu v Cookham Woodu.

https://twitter.com/AdamConnolly01/status/1260680804688179205?s=20

Sodnik Mark Lucraft je začasno določil datum tritedenskega sojenja, ki se bo pričelo 4. januarja 2021. V vmesnem obdobju bo tako potekalo tudi zaslišanje prič, in sicer 16. septembra, ko bo tožilec lahko nabral več možnih dokazov. Osumljenca pa bosta do takrat ostala v priporu. Člani Kablanove družine so sojenju ves čas prisostvovali.

Sara Kovač