Mladega talentiranega nogometaša ubili s samurajskim mečem

Datum:

Najstnika, ki sta morala sesti na zatožno klop, trdita, da nista ubila Francoisa Kablana, nadobudnega nogometnega igralca ekipe Harlow Town. Kablan je bil star komaj 19 let, medtem ko ga je nekdo napadel na ulici s samurajskim mečem in mu zadal smrtne rane.

Dva najstnika trdita, da nista ubila nogometnega igralca, medtem ko ga je nekdo napadel s samurajskim mečem na ulici med karanteno. Nogometni igralec Francois Kablan iz Bermondseya iz južno-vzhodnega Londona je bil domnevno napaden s strani dveh storilcev, ki sta imela hladno orožje, poroča Daily Mail.

Žrtev, ki je sicer bila rezervni igralec za ekipo Harlow Town, so našli na nepremičnini na Great Dover Streetu v Soutwarku 13. maja. Kot je pokazalo poročilo, je bila žrtev zabodena v prsi. Osumljeni 17-letnik, ki se je znašel na zatožni klopi na glavnem sodišču Old Bailey, se je izrekel za nedolžnega. Prav tako pa se je za nedolžnega izrekel tudi 15- letnik, ki ga obtožnica prav tako bremeni napada. Slednji se je sodniku javil preko videokonference, saj je nastanjen v priporu v Cookham Woodu.

Sodnik Mark Lucraft je začasno določil datum tritedenskega sojenja, ki se bo pričelo 4. januarja 2021. V vmesnem obdobju bo tako potekalo tudi zaslišanje prič, in sicer 16. septembra, ko bo tožilec lahko nabral več možnih dokazov. Osumljenca pa bosta do takrat ostala v priporu. Člani Kablanove družine so sojenju ves čas prisostvovali.

Sara Kovač

 

Sorodno

Zadnji prispevki

Kaj učijo Janezka?

Sprva sem nameraval te opazke poslati v obliki odprtega...

Dnevi obletnic zlorabe plemenitih čustev so minili

Mnogi nam zavidajo obdobje praznikov od 27. aprila do...

Janša za European Conservative: Golobovo katastrofo smo pričakovali in jo tudi napovedali

"To katastrofo smo pričakovali in jo jasno napovedali. Velika...

Na prireditvi Vinska vigred peterica s pestmi nad kandidata SLS za evropskega poslanca

Sinoči je v Metliki na prireditvi Vinska vigred pet...