fbpx

Muslimanka je želela zastrupiti svojega moža in nato nenamerno ubila 17 ljudi

Foto: youtube

V Pakistanu ima romantična ljubezen le redko vlogo v partnerstvu. V ospredju so dogovorjene poroke, kjer se starši ali najstarejši moški člani družine ženina in neveste pogajajo o poroki, pogosto takrat, ko so ti še otroci ali dojenčki. Ta muslimanska kulturna norma pa je nesrečno poročeno žensko vodila do uboja 17 družinskih članov.

Nesrečno poročena pakistanska ženska je ubila 17 ljudi zaradi svojega neuspelega načrta, s katerim je želela zastrupiti le svojega moža, da bi lahko ponovno zaživela s svojim ljubimcem.

Strup ji je dal ljubimec
Aasia Bibi
je ena izmed mnogih muslimanskih žensk, ki ni bila zadovoljna z možem, ki so ga zanjo izbrali njeni starši. Po poroki si je želela nazaj domov, zaradi česar ji je njen ljubimec prinesel strup, ki ga je vmešala v mleko svojega moža, ki pa ga mož ni spil. Pozneje je tašča uporabila to mleko za pripravo tradicionalne mlečne pijače, ki jo je ponudila 27 članom razširjene družine – vsi so omedleli in bili hospitalizirani.

Kmalu po zaužitju mleka je umrlo osem ljudi, vendar je število žrtev v enem tednu doseglo 17 ljudi. Preostalih deset se še vedno zdravi v bolnišnici.

Po poročanju AP je 21-letno dekle novinarjem dejalo: “Večkrat sem prosila svoje starše, naj me ne poročijo proti moji volji. Prosila sem jih, naj izberejo človeka po moji izbiri, vendar so starši zavrnili vse moje prošnje in me poročili s sorodnikom.” Bibijeva je dejala tudi, da se je njena ljubezenska afera nadaljevala po poroki in je opozorila starše, da se bo zakona rešila za kakršno koli ceno.

Obžaluje 17 smrti in poudarja, da je bil njen cilj samo smrt njenega moža, vseeno pa to ne more opravičiti njenega okrutnega dejanja. Trenutno je nesrečno poročena ženska za rešetkami s svojim fantom, ki ji je prinesel strup, namenjen njenemu možu.

D. Š.