fbpx

Muslimanski ekstremisti v napadu na osnovno šolo ubili tri krščanske učitelje!

Foto: Twitter

Nasilju nad kristjani ni videti konca. Iz Kenije namreč poročajo o smrti treh krščanskih učiteljev. Trojica učiteljev je nastradala v napadu na osnovno šolo, ki naj bi ga izvedla džihadistična fundamentalna skupina Al Shabaab s sedežem v Somaliji. 

Kenijska policija je preko družbenega omrežja Twitter potrdila, da so učitelji umrli v napadu ekstremistov iz vrst skupine Al Shabaab na šolo v mestu Kamuthe, ki se nahaja v okrožju Garissa .

V zadnjih letih je ekstremistična skupina Al-Shabaab izvedla že več smrtonosnih napadov na območju Garisse, kjer se nahaja krščanska skupnost. Iz tega razloga ne čudi poročilo ameriške neprofitne skupine International Christian Concern o tem, da so bile nedavne žrtve napada učitelji Caleb Mutua, Titus Ushindi in Samuel Muthui Kyonzu, ki so bili kristjani.

Kristjani so žalostni in prestrašeni
Četrta žrtev Joshua Mutua je sicer utrpela hudo poškodbo nog, a je moški na srečo preživel. Učitelj Robert Kibutu, ki živi izven stanovanjskega dela šole je povedal, da so za smrt njegovih nekdanjih sodelavcev odgovorni džihadisti Al-Shabaab. Glede dejavnosti nasilnežev, ki so prizanesli le medicinski sestri, je povedal, da so žalostni in hkrati prestrašeni, saj so tarča le zato, ker pripadajo krščanski veri.

Posledice enega izmed napadov ekstremistov Al-Shabaab (Foto: Twitter)

Kot poroča The Daily Nation, je teroristična skupina s sedežem v Somaliji odgovorna za izvedbo več kot 10 napadov v severnem in obalnem delu Kenije v zadnjih petih tednih, pri čemer je umrlo 25 civilistov. V začetku tega meseca so bili štirje učenci umorjeni, ko so džihadisti napadli osnovno šolo Saretho v okrožju Dadaab.

Hana Murn