fbpx

Muslimanski migrant v Kanadi obsojen zaradi umora 13-letnice!

Foto: Twitter

Iz Kanade prihajajo informacije o aretaciji migranta iz Sirije zaradi umora 13-letnice, do katerega je prišlo le nekaj mesecev po tem, ko je prispel v Kanado, kar dokazuje, da integracija muslimanskih migrantov v večinsko družbo ni uspešna. 

28-letni Ibrahim Ali je bil po navedbah Integrirane skupine za preiskave umorov brez incidenta aretiran v petek zaradi suma umora prve stopnje.

Žrtev naj bi bila izbrana naključno
Preiskovalci so prepričani, da morilec svoje žrtve Marrise Shen ni osebno poznal in jo je izbral povsem naključno. Po navedbah Vancouver Suna so pokojno deklico prijavili kot pogrešano 18. julija 2017 ob 10. uri zvečer. Policija je sprožila postopek iskanja s pomočjo GPS-a in v jutranjih urah izsledila žrtvin telefon. Najstnico so našli na gozdnatem območju centralnega parka v Burnabyju in ugotovili, da ji žal ni več ponoči.

Foto: Twitter

Preiskovalci so se šele pred dvema tednoma seznanili z Alijem, potem ko so identificirali in med preiskavo izločili več kot 2.000 ljudi. Sicer pa Ali ni bil stari znanec policije, znano je le, da je v Kanado prispel pred 17 meseci. Užaloščena družina se je po aretaciji že odzvala in se zahvalila za vso podporo in trud v zadnjem letu. “Zavedamo se, da so številni ljudje policijo seznanili z informacijami, zaradi česar smo posebej hvaležni.”

Foto: Twitter

H. M.