fbpx

Na božičnem sejmu v Hamburgu bodo ločili cepljene in necepljene

Foto: epa

V nemškem Hamburgu so se odločili, da bodo ločili obiskovalce znamenitega historičnega božičnega sejma na cepljene in necepljene. Necepljenim pa bodo celo prepovedali pitje priljubljene tradicionalne decembrske pijače – kuhanega vina. 

Sejem bo svoja vrata za obiskovalce odprl 22. novembra in bo obratoval vse do 23. decembra. Organizatorji so se odločili, da bodo sejem na prostem ločili na dva dela, pri čemer bo dostop v del, kjer poteka prodaja, dovoljen vsem, ki bodo upoštevali pravila socialnega distanciranja in bodo nosili zaščitne maske.

Območje s hrano, kjer se prodaja kuhano vino, znamenite pečenice in druge osvežilne pijače, bo v okviru nemškega pravila PC odprto samo za tiste, ki so bili v celoti cepljeni ali so prebolevniki, poroča nemški časnik Bild. V drugih nemških mestih so se odločili, da bodo letos v celoti odpovedali svoje božične sejme zaradi omejitev koronavirusa, tudi v deželah Saška in Turingija.

Povsem mogoče je, da letos ne bo znanega božičnega sejma v Chemnitzu, tiskovni predstavnik mesta Matthias Nowak je namreč dejal: “Zaenkrat še ni jasno, kaj se bo zgodilo. Trenutno potekajo usklajevalni pogovori. To bomo komentirali šele čez teden dni.”

Foto: epa

V začetku tega tedna je Nemški Inštitut Robert Koch poročal, da so v zadnjih sedmih dneh v državi zabeležili 201,1 novih primerov na 100 tisoč prebivalcev, kar je preseglo rekord okužb s koronavirusom, ki so ga zabeležili decembra lani. Ni jasno, ali bo Nemčija kopirala taktiko sosednje Avstrije in zaklenila življenje za necepljene ali uvedla stroge omejitve za necepljene ljudi na splošno, vendar je vodja Stranke svobodnih demokratov (FDP) Christian Lindner obljubil, da koalicijska vlada po Merklovi ne bo uvedla novih zaprtij, poroča Breitbrat.

V zadnjih 24urah so potrdili 33.498 novih okužb z novim koronavirusom, kar pomeni, da je skupno število okužb v državi preseglo pet milijonov. V četrtek je pričakovati, da se bodo sestali politični voditelji z namenom, da dopolnijo ukrepe v boju zoper virus.

Nina Žoher