fbpx

Na dan prihajajo posnetki, s katerimi bi lahko dokazali obstoj netopirjev v kletkah v laboratoriju v Wuhanu

Foto: Pixabay

Wuhanski inštitut za virologijo je v svojih laboratorijih v kletkah hranil žive netopirje, razkrivajo nedavno objavljeni videi. Objavljeni videi tako postavljajo na laž Svetovno zdravstveno organizacijo, ki je trdila, da v omenjenih laboratorijih niso zadrževali živih netopirjev. 

Po novih posnetkih, ki jih je predvajal Sky News Australia, sodeč, so v kletkah v laboratoriju v Wuhanu, od koder je covid-19 pricurljal v svet, zadrževali netopirje. Če gre v tem primeru za resnične posnetke, so v nasprotju s trditvami preiskovalca WHO Petra Daszaka, ki v objavah na Twitterju vztraja, da v laboratoriju v Wuhanu niso našli nobenega netopirja in idejo o tem označil za “široko razširjeno teorijo zarote”.

Daszak je bil del WHO ekipe, ki je preiskovala v wuhanskih laboratorijih izvore covida-19. V svojem poročilu je med drugim zavrnil, da bi v tem primeru šlo za “uhajanje virusa” iz laboratorija, zato je preklical nadaljnje preiskovanje. Ameriške preiskovalne agencije so prepričane, da obstaja dovolj razlogov, da razmišljajo v nasprotno smer. Iz tega razloga so pozvali tudi predsednika ZDA Joeja Bidna, da opravi dodatne preiskave, vezane na to teorijo.

Foto: epa

V kratkem posnetku, dolgem pet sekund, je po poročanju Daily Mail videti netopirje v kletkah, temu pa sledi še več posnetkov, kjer prikazujejo še vrsto podobnih kletk in znanstvenika, ki netopirje hrani s črvi. Ni popolnoma jasno, ali so bili posnetki resnično posneti v wuhanskem laboratoriju, a če se bodo izkazali za resnične, to pomeni, da bodo vse trditve Daszaka postavljene na laž, s tem pa bo padla tudi njegova kredibilnost.

Foto: Printscreen

Sara Rančigaj