Na Hrvaškem ogorčeni: Zagrebški župan bo odlikoval udbovca, ki mu je Kučan omogočil dvig njegovih osebnih deviz z bančnega računa Ljubljanske banke!

Udbaš, sodelavec OZNA, in nedanji jugoslovanski zunanji minister Budimir Lončar (vir: twitter)

Na Hrvaškem odmeva novica o odločitvi zagrebškega župana Bandića, ki je naznanil, da bo podelil medaljo mesta Zagreb zadnjemu jugoslovanskemu zunanjemu ministru, ki je bil med drugim odgovoren za  uvedbo embarga na orožje v Jugoslaviji ob njenem razpadu. Ravno tako je ostal do zadnjega zvest Beogradu in ne državam, ki so hotele neodvisnost.

Nedavno je zagrebški župan Milan Bandić naznanil odločitev, da podeli medaljo mesta Zagreb 94-letnemu jugoslovanskemu diplomatu, zunanjemu ministru, udbašu, članu OZNA in nasprotniku hrvaške osamosvojitve Budimiru Lončarju, piše hrvaški spletni portal Spasimo Hrvatsku.

Hrvate je še posebej zmotila obrazložitev za podelitev priznanja Lončarju. Zagrebški župan je namreč v obrazložitvi zapisal, da si Lončar zasluži priznanje za “izredne dosežke in znaten doprinos k mednarodnemu sodelovanju Republike Hrvaške in ostalih držav članic EU”. Lončarja sta res za svojega svetovalca imela tako predsednik Stjepan Mesić kot Ivo Josipović, oba iz vrst hrvaške levice, a to nikakor ne opere grehov, ki si jih je Lončar nabral v svoji dolgoletni zgodovini delovanja na najvišjih položajih v komunistični Jugoslaviji.

Diplomatski incident
Izpostaviti velja dogodek iz leta 1988. Pred zgradbo jugoslovanskega konzulata v Sydneyju so potekali protesti hrvaške diaspore, ki so jih zmotili streli iz jugoslovanskega veleposlaništva. Eden od strelov je zadel tudi 16-letnega Josipa Tokića.

Protesti v Avstraliji (Vir: Twitter)

Incident je v Avstraliji sprožil zgražanje celotne avstralske javnosti. Avstralske oblasti so želele zaslišati strelca, ki so ga po poročanju AP identificirali kot Zorana Matijaša, a Jugoslavija tega ni dopustila. Sledila je zaostritev odnosov, zaradi katere so morali Avstralijo po hitrem postopku zapustiti vsi jugoslovanski diplomati v Sydneyju skupaj z družinami. Na beograjskem letališču pa jih je pričakal nihče drug kot sam zunanji minister Lončar.

Ranjeni Josip Tokić (Vir: Komunistički zločini)

Uradno stališče Jugoslavije je bilo, da so hrvaški protestniki želeli vdreti v jugoslovansko veleposlaništvo, zaradi česar so bili stražarji prisiljeni streljati v zrak. Res nenavadno, kako je eden od teh “strelov v zrak” uspel zadeti 16-letnika v vrat.

Avstralijo primerjal z Avstro-Ogrsko in Hitlerjevo Nemčijo
Lončar je takrat rohnel nad avstralsko odločitvijo. Izgnane jugoslovanske diplomate je obravnaval kot vojne heroje, njegova retorika pa ni v nobenem pogledu zaostajala. V svojem govoru je povedal, da je Avstralija tretja država, ki je od leta 1918 dala ultimatum. Pred tem sta to bili zgolj Avstro-Ogrska in leta 1941 Hitlerjeva Nemčija. Lončar je še posebej pohvalil Matijaša, ki je težko ranil mladoletnega fanta, hrvaške izseljence v Avstraliji pa označil za “ustaše in fašiste”.

Teroristični napad je v Avstraliji sprožil proteste v Melbournu in Geelongu, na katerih se je zbralo več tisoč ljudi, ki so zahtevali zaprtje jugoslovanskega konzulata v Sydneyju. “Odločitev zagrebškega župana Milana Bandića, da podeli nagrado mesta Zagreb, predstavlja največjo možno perverzijo prava in pravice,” je zapisal Antun Babić, ki je v 80-ih tudi sam v Melbournu pozival k zaprtju jugoslovanskega konzulata v Syndeyju.

Kako povezana je rdeča elita propadle Jugoslavije, pa priča tudi izjava nekdanjega slovenskega obrambnega ministra Aleša Hojsa, ki je zapisal, da je bil ravno prvi slovenski predsednik Milan Kučan tisti, ki je poskrbel, da je lahko Lončar dvignil vse svoje privarčevane devize iz propadle Ljubljanske banke, medtem ko so se morali drugi varčevalci desetletja boriti, da bi prišli do svojega denarja.

Ivan Šokić

 • Peter

  Ne verjamem. Kako lahko en upokojonec doseže, da državna banka vrne denar, no?

  • marker

   Ta upokojenec še danes meša politiko po naši državi. Pa če me spomin ne vara, je omogočil dvig deviz tudi Slavenu Letici, ki se je potem s tem javno hvalil.

   • von Rhein

    Spomin te ne vara,tako je bilo.Letica pa je hodil na Trdinov vrh zajebavat slovensko vojsko.

    • Iztok Pušnik

     Letica je reko, da je tam Sveta Gera…

     • von Rhein

      Marsikaj je ta letalica reko. Tebe Iztok imam na sumu,da si se obril :) Veliko veš,znaš poiskati informacije.Nikoli ne preskočim tega kar napišeš.

     • Iztok Pušnik

      Hvala. Ne, nisn se raziro. Sam ovi tu na Nova me non stop šikanirajo, pa morm zato spreminjat profile. To je ful tečno in sploh nea vem, zakaj mi to delajo…

  • Andrej

   Upokojen je samo zato, da dobiva izredno pokojnino. Mu jo je Tonin izglasoval, revežu. Drugače je pa še kako aktiven. A še nisi slišal za Ilovo Goro, Dražgoše….?

   • Dragan Krstič

    Andrej, Peter se malo heca. Temu se reče sarkazem.

    • Andrej

     Ja ja, oprostita. Ko se gre za Kučana se mi vedno dvigneta pritisk in jeza, potem me pa zanese.

     • Iztok Pušnik

      Peter je mislil resno. Namreč, ko je “afera” z selektivno izplačanimi vlogami LB, leta 2004 prišla na svetlo, se je v njej sklicevalo na Kučanovo posredovanje v tej zadevi. Toda to bi naj datiralo v leti 1991 in 1992. Takrat pa Kučan ni bil upokojenec.

     • učko

      Slaven Letica, Teslo !

     • Iztok Pušnik

      Narpred skok, potlej hop…

      —————

      5. april 2004 ob 13:27

      LB IZPLAČAL PRIHRANKE LE IZBRANCEM

      Poleg Slavenu Letici so tudi drugim hrvaškim politikom in pomembnežem z zvezami izplačali devizne prihranke Ljubljanske banke.
      Predstavnik dela varčevalcev LB-ja Božidar Vukasović je za splitski
      časnik Slobodna Dalmacija izjavil, da je Ljubljanska banka leta 1991 in 1992 dala možnost, da v centrali banke izplačajo hranilne vloge nekaterim ljudem, ki so zanje “zanimivi”. Tako je večina politikov prišla do svojih prihrankov. Vukasović zatrjuje, da je slovenska stran potrdila, da je bilo 400.000 mark prihrankov izplačanih tudi zadnjemu jugoslovanskemu zunanjemu ministru Budimirju Lončarju. Nekdanji zunanji minister SFRJ-ja Budimir Lončar je Vukasovićeve trditve zanikal in potrdil, da je imel v Ljubljanski banki 78.000 mark prihrankov. Po njegovih besedah je leta 1991 v podružnici v Zagrebu uspel dvigniti 18.000 mark, 60.000 pa jih je še vedno na njegovi hranilni knjižici…

      ————-

      Vir: Split – MMC RTV SLO, ST

 • marker

  Budimir Lončar je bil najbolj zanimiv, ko je govoril v angleščini. Na listu je imel napisano v stilu besedilo v fonetičnem zapisu, glede izgovorjave pa so se tujci spraševali v katerem jeziku je govoril.

  • tramal

   Tako kot šivilja bratovškova.

   • Hribouc

    Ta je zvezda vseh kujonov brez sramu.

    Učenci Angleščine jo imajo za klovneso zavetnico. Spahnjenka trotasta.Buldožer nabuhnjeni.

 • garfi

  prekleti udbopartijci

 • pajot

  Pa da jih Matilda ne pobere…94 let.pa ta bi moral bit že zdavnej mrtev. Tko kot kućan.

  • slosin

   ….žlehnobe in egoisti živijo dolgo…

 • pajot

  “Deda,došli smo na vlast”
  “Kako ste došli unuče moj?”
  “Puškom,deda,puškom.”
  “Itako čete i otiči.”

  Pogovor deda in vnuka leta 1945. V Črni gori.

  Čakam.

 • Peter

  Ne verjamem. Če bi bilo to res, bi o tem vsaj enkrat na teden poročali v osrednjih medijih, no.

  • Dragan Krstič

   Sploh na HanziTV.

 • tramal

  Nevem kaj čaka matilda da ne vzame k sebi ves ta komunistični gnoj.

  • Hribouc

   Ne gre tako hitro.

   Fino, prvoklasno živijo, srečni so in polni tatinske enegije, vse jim laufa kot namazano. Do Konca!
   Niti svojih pisarn ne spustijo iz rok do zadnjega prdca iz lojaste riti.

   Hudiče pobira po devetdesetem.
   Ampak, takrat pride tisto hudo!
   DA SE JE PRAVZAPRAV ŠELE ZAČELO.

   Vse kar so drugim naredili, dobijo na pukl in večno, za vse čase nosijo v krvavem potu s seboj!
   Vsi pridejo na vrsto.
   Eden po eden.
   Nikamor se ne mudi.
   Božja jeza in srd sta učakana, vse počaka. Vsak bo dobil točno svojo porcijo!

 • bubamara

  Golazen elitnega razreda. Se spomnim kako je kot YU zunanji minister nastopal proti osamosvojitvi SLO. Elitni kaviar komunist. Pa še hrvat. Bruh.

 • Dragan Krstič

  Verjetno bo Bandićevi gesti sledil tudi njegov prijatelj ljubljanski šerif. Poleg doprsnega kipa na Tromostovju bo tudi kakšno ulico poimenoval po Lončarju.

 • Iztok Pušnik

  Ja no, koga pri pameti pa danes zanimajo hrvaške zdrahe?? Zato “obveščam” bralstvo portala NovaTV, da se je nedolgo nazaj zgodil…

  Škandal! Ogorčenje v Austriji…

  https://euobserver.com/tickers/143422

  • ZatonMesecnikov

   Usoda hrvaških Udbovcev je tesno povezana z usodo slovenskih Udbovcev.

   • Iztok Pušnik

    Vem, da ne paše sem, toda ne mislim te lovit pod drugimi članki na portalu. Velikokrat omenjaš enote Novo Zelandcev, ko teče beseda o koncu WWII na Tržaškem. Verjetno si spregledal poročilo, ki ga je nekdo drug prilepil s pomočjo linka. Poročilo iz avgusta 1945, daje v nič vso zgodbo, ki se je letos ponovila v Bazovici. Upam, da vsaj za silo razumeš angleško.

    Reported “DEAD HOLE”

    Story from Trieste untrue

    (Special P.A. Correspondent.)

    LONDON, August 3

    A story of 400 corpes found in a “dead hole” at basovizza, five miles outside Trieste, is untrue, says a special correspondent of the “Manchester Guardian.” The allegation was made by the Roman news agency that the village was the scene of the disinterment by the Allied military authorities of 400 bodies of Italians and germans and 10 New Zealanders from a deep pit.

    The correspondent spent several hours visiting the pits and a coal shaft. he says that the New Zealand 7th Field Engineer Company threw a small Bailley bridge over this shaft. A cable was let down and the shaft was found to be 600 feet deep.

    An experimental descent was made by a New Zealander, but he was almost overpowered by the stench. A diver in full kit was let down, and he brought up fragments of flesh, human clothing, and German ammunition boxes, and stated that the place appeared to be a gigantic dump, with remains of human beings and horses. A fortnight ago the operations, which never at any time produced more than these fragments, were suspended, and now all the New Zealanders have left this region. Allied headquarters has taken iver the basovizza shaft and the place is being thoroughly investigated.

    The correspondent declares that the story about the disinterment of 400 corpses is a complete fabrication, as also is a report that the Bishop of Trieste and the Patriarch of Venice arranged for the burial of the corpses in a suitable place.

    ———–

    Vir:Paperpast, Nova Zelandija

    REPORTED ‘DEATH HOLE’
    EVENING POST, VOLUME CXL, ISSUE 31, 6 AUGUST 1945

    • ZatonMesecnikov

     Znano mi je poskusno sondiranje fojb, ki je našlo predvsem nemška trupla. In so ga Italijani potem ustavili.

     Jaz zadevo gledam simbolično in naj se pač vsi opravičijo. Tudi tisti “zamrznjeni”. Italijani so se že. S te strani meje, gre pa beseda težko z jezika. Pa itak veva, da je tako tudi tukaj. In se išče sto in en izgovor, zakaj tega ni treba…

     Po moji oceni bodo Nemci še vskočili v to problematiko…. zato bi bilo dobro, da se do takrat stvari ugotovijo in so opravičila iskrena.

 • xtc

  Komunistično Yugo govno bi morali v arest ne pa nagradit.

 • Winston Wolf

  A ta je še živ.
  Jaz se ga spominjam predvsem po njegovi izborni angleščini :-):-) .

 • ivan šantl

  Ta gnoj komunajzarski,ki sliši na ime Budimir Lončar,”ljubkovalno” Buda,je na sedežu ZN uspel vsiliti embargo na izvoz orožja na področje bivše juge in tako preprečil legalno oboroževanje,lastnega,hrvaškega naroda in ga s tem,zavestno, prepustil na milost in nemilost srbskim komunistično-četničkim zverem,ki so si prigrabili celotno oborožitev bivše JLA,skupaj z orožjem TO.Papak Bandić pa ga odlikuje.Noro,da bolj noro ne more biti.

 • ludvig

  ..ne sme se pozabiti, da je Budimir Lončar eden izmed tisto old boys, ki so obvladovali denar iz črnih fondov Udbe, pred razpadom YU plasiranih v davčne oaze…

 • koza

  če ste gledali Bujico, g. Leljak ima še pa še podatkov, in zanimivost je tudi da je Anton Grizold bil mentor Kolindi pri doktoratu, Buda pa je mislim njen svetovalec, to kar tu pišete za Avstralijo pa ni bilo v tem času nikjer omenjeno, je pa kriminalist iz Zadra povedal, kako so njegovega očeta v Nemčiji ubili in ni mogel priti do dokumentov, strica so tudi strpali v neki rudnik delat za dve leti v BiH; staroselci so znali povedati, da je tepel lastno mamo, ko je prišla iz cerkve, da se je dokazal komunistom; ko so Italijani bili na tem območju, mislim da je iz Ugljana, so ga dve nuni in župnik skrili, ostale so pobili, nakar po kapitulaciji Italijanov oz. koncu vojne, so ti trije skrivnostno izginili čez noč, sestri o našli v morju s kamni okoli vratu … https://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/hdz-i-kolinda-u-raljama-udbasa-stedul-je-otkrio-njihova-imena-1280767/

  • Iztok Pušnik

   Leljak naj začne vračat oškodovancem denar, ki jim ga je ukradel. Do danes je v Hrvatiji že zaslužil nekaj fičnikov, ki so mu za priboljšek v osebnem stečaju. To bi bila humana gesta…

   • Janez

    ŠALA.
    Asi ti tudi t.i. “SOROŠEV PLAČANEC”?
    Če nisi se opravičujem.
    Zakaj ti gre pa Leljak – tako na živce?
    A zato, ker je veliko pisal
    o KP NESODNIH POMORIH NA SLOVENSKEM MED VOJNO IN PO VOJNI?
    Kaj pa je narobe, če je korekt pisal o
    teh zamolčevanih temah? Povej, a ne ? L..r. Janez K. Kern KOMENDA
    P.S.
    KONEC ŠALE

    R. LELJAK JE ODKRIL PRIMER NEČLOVEŠKEGA
    NESODNEGA IN ZLORABE
    DEKLICE ANGELE MEH IZ SAVINJSKE DOLINE,
    UMORILA IN ZLORABLJALA
    JO JE CELJSKA KP I. MAČEK “OZNA”

    https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

    • Iztok Pušnik

     »Glasom tovariša Ribičiča« likvidirali bolno mladoletnico, odkop žrtve bo v soboto

     Mitja Ribičič je junija 1945 naročil likvidacijo mladoletne Angele Meh, ki so jo sprva hoteli odpeljati na zdravljenje v celjsko bolnišnico…
     ———–
     Naslov in delček vsebine članka v reviji Reporter, ki so ga po moji intervenciji izbrisali s spleta.

   • koza

    ne vem koliko služi, vem da omenja denar, prosi za donacije; če pa se že menimo o tem, kdo pa je kdaj kaj vrnil, aja še niso bili obsojeni;
    imam pa tak občutek, da so ga napetnajstili prav tile o katerih je govora, se spomnim Zdnexa, neka dva zakonca iz tistega obdobja, a sta onadva vrnila denar, kolikor vem so ga dobili samo eminentneži, o imenih raje nebi

    • Iztok Pušnik

     Niti sajna se mi ne, kakšna usoda je doletela akterje v aferi Zdenex in recimo Dadas. Verjamem pa, da nihče od njih ni danes župan ali županja kakšnega kraja ali mesta v Sloveniji ali se preživlja z nabirkami. Kako težko je postati znova župan, če imaš masla na glavi, je lani dokazal bivši župan Lenarta v Slovenskih goricah in bivši poslanec DZ, mag. Ivan Vogrin. V prvem krogu je izgubil z 20% proti 80%.

   • Olga101

    Mislite Kučana? Tiste marke na roke?

    • Iztok Pušnik

     Verjetno je tako mislil @piko8… LOL

 • Iztok Pušnik

  Nekateri živčni bralci portala me na skrivaj skušajo onemogočat, da bi objavljal tukaj. Resnica boli???

  • slosin

   …kako se pa to dela?….da probam…

   • Janez

    Tako – kot jaz zgoraj.
    Na “smrt” sem ga prestrašil, se zdi.
    Čestitke – vam ostalim varuhom tega OK portala.
    Malo postrižene peruti – ti provokatorji – že imajo. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

   • Iztok Pušnik

    Enostavno, če si hudobec…

  • Peter

   Hehe, resnica boli…si ti včeraj začel komentirat, no?

   • Iztok Pušnik

    Heh, najbrže si kakšen @Rožle puli lase..

  • Janez

   ŠALA

   “IZTOK PUŠNIK=F. TUNEK=Valter BraniSlav”?
   Ali
   je “Leljakova ” zgodba
   – o grozotni smrti deklice Angelce Meh
   tudi “NERESNIČNA”?!
   OD KOD PA DANES PIŠEŠ?
   A tudi z Adria … Ankaran. A si v “VALDOLTRI”. HM, HM. ?
   A si tam na okrevanju?
   Se mi zdi kar jasna tvoja povezava z Ankaranom.
   Lepe dame so v Ankaranu doma. Nekaj jih poznam.
   A te Ankarančanke zanimajo ?
   Eno mm ok poznam, a je skrbno varovana od sinov.
   IN TI SI PRESTAR ZANJO. ENE DRUGE
   ” LJUBEZENSKE VEZE ” IMAŠ TI V ANKARANUU L.r.. Janez K. Kern KOMENDA
   P.S.
   KONEC ŠALE
   GROZOTNA ZGODBA ŽRTVE “OZNE”
   DEKLICE ANGELCE MEH
   https://reporter.si/clanek/slovenija/zverinsko-umorjena-angela-meh-pociva-na-pokopaliscu-v-smartnem-ob-paki-472687

   • Iztok Pušnik

    Lej ga Janez, leščerba modrosti, bakla učenosti, sem se koj pridušal takrat tukaj na portalu, da Leljak ni pismen, saj gre vendar za Alojza Ribiča in ne Ribičiča. Je mojster takrat jel obtoževat majorja Mitjo za ta, človeka nevreden zločin. Pa je potlej, ko je model mojo kritiko prebral, hitro ploščo obrnil. Ja, za menoj so potem članke popravljali v medijih, saj so Leljaku verjeli na besedo.

    • Janez

     Ja, tisti zaplet okrog
     priimkov Ribič in Ribičič – seveda poznam.
     Ampak !
     Ti vedno gledaš na
     ex KP, ZK POLPRETEKLI VELIK POLITIČNI TEROR
     NAD NAMI PREBIVALCI, SLOVENCI – vedno gledaš na to
     OBSEŽNO IN TEŽKO TEMATIKO – SKOZI

     – narobe obrnjen ” DALJNOGLED” – kar preprosto pomeni,

     DA PO USTALJENI POKOMUNISTIČNI NAVADI OZ. TRMASTO USTALJENO
     POKOMUNISTIČNO (SD, LEVICA, DESUS, SMC, SAB, LMŠ ) PONAVLJAŠ
     IN VZDRŽUJEŠ PRAKSO
     – P O M A N J Š E V A N J A, OŽENJA ITD. DEJANSKO ZELO OBSEŽNEGA EX KP, ZK
     POLIT TERORJA NA NAČIN, DA TA POLPRETEKLI TEROR SPLOH NI JAVNE
     OBRAVNAVE POTREBEN IN DO TAKE OBRAVNAVE
     – UPRAVIČEN – EX KP, ZK TEROR.

     TA TEROR BO ŠE VNAPREJ PODROČJE PRIZADEVANJA NAS T.I. POMLADNIKOV IN GA BOMO URADNO IN JAVNO RAZREŠEVALI TAKO – KOT SE NAM ZDI PRAV IN KOREKTNO.
     NPR.
     TAKO KOT SO PROBLEMATIKO PRAVNO IN NA VSE NAČINE NEUREJENE POSLEDICE
     EX KP, ZK POLIT- “REVOLUCIJE”
     RAZREŠILI V R. SRBIJI – kar sem večkrat navajal L.r. Janez Kepic-Kern KOMENDA
     P.S.
     PRAVNO KOREKTNA REHABILITACIJA DRAŽE MIHAJLOVIĆA V R. SRBIJI, L. 2015
     https://www.blic.rs/vesti/drustvo/rehabilitovan-draza-mihailovic/hl3x4ex

     • Iztok Pušnik

      Ja kdo bode pa tole kričanje vse bral??? Tunek morbit??

 • učko

  A ni Kučan omogočil to tudi Slavenu Letici, ki pa ga je ovadil javnosti ???!!!!! Kučan je seveda največja baraba, ki je s svojo mafijo pokradu banke po Sloveniji in podjetja !!!!

 • Olga101

  Še en dokaz več, da bi Kučan moral že 27 let sedeti!

 • piko8

  V tem primeru in še mnogo drugih se vidi, kakšna Mafijska Baraba je milan kučan in vsi okoli njega !!!

 • Janez

  ŠALA

  IZTOK PUŠNIK=F.TUNEK=Valter BraniSlav”

  Moje fantazijsko mnenje o tej neprehudo zagonetni TROEDINI osebi: po mojem mnenju gre za “SLA=HERMESA”,
  ki “servisno” za denar seveda – povezuje “ne ravno javne” ex KP, ZK
  – “PUNKTE” V SLOVENIJI Z ISTOVRSTNIMI
  – “PUNKTI” V ZDA IN DRUGOD – IZVEN SLOVENIJE.

  Domnevam, nič ne trdim. Le indici za tako razlago so močni.
  Npr.: ošabnost Valterja , njegova pota medd Slovenijo in ZDA.
  Vloga Ankarana
  – se mi zdi jasna: ex KP, ZK dame na Obali.
  – v Kranju pa je Valter najbrž v GIMNAZIJO – hodil?
  A ne Valter?
  Jaz sem bil RES OK knjižničar, intuicijo imam.
  Želje bralcev – sem uganil – kar napamet.
  OSEBNO ME NE ZANIMAŠ.
  Čr nisi zlonameren do nas Slovencev – bo vse OK. L.r. Janez K. Kern KOMENDA

  • Janez

   Mislim,
   DA JE OSEBEK
   “IZTOK PUŠNIK=F.TUNEK=Valter BraniSlav”
   zrel
   za soočenje s kako Preiskave komisijo
   Parlamenta R.Slovenije. Zelo denarja željan se zdi. L.R. Janez K. KERN KOMENDA

  • Iztok Kresnik

   Pozdravljeni kdor v resnici je človek ki se izdaja za Valterja Branislav a gre za hudo moteno osebo ki je imel zelo težko otroštvo v življenju ni dosegel ničesar to kaj piše so le njegove žal ne uresničene sanje šolanje v Jugoslaviji mu ne bi v Usa nič pomagalo

 • Franc Šink

  Če bi vi vedeli, kakšna svinja je bil Budo.???

  • branko zupanc

   Budo ni njegov nadimek. Pravilno je Leka, Leka Lončar…

 • Ivan Friderik Novak

  Hrvaška diaspora in ustaška zalega hkrati. . . .