fbpx

Na Kreti za brutalen umor ameriške znanstvenice aretirali 27-letnega kmeta! Truplo je skril v nacistični bunker

Dr. Suzanne Eaton (Foto: Twitter)

Svet je še vedno pretresen zaradi brutalnega umora ameriške molekularne znanstvenice. Njeno truplo je bilo najdeno v nacističnem bunkerju na grški Kreti, umor pa je zdaj priznal 27-letni kmet. Njegovo ime še ni bilo razkrito javnosti, prihaja pa iz bližine kraja, kjer so odkrili truplo.

Grška policija je za umor 59-letne ameriške molekularne biologinje dr. Suzanne Eaton aretirala 27-letnega kmeta, ki je oče dveh otrok. Njegovo ime javnosti še ni bilo razkrito, kot poroča Daily Mail, pa je zločin že priznal. Morilec prihaja iz kraja Maleme na otoku Kreta, ki se nahaja le nekaj kilometrov stran od nacističnega bunkerja, kamor je skril truplo. Ob priznanju je povedal, da se je vanjo zaletaval s svojim avtomobilom, da bi ji preprečil bežanje, nato pa jo je zabodel. Po besedah morilca naj bi šlo za spolno motiviran zločin. Mrliški oglednik Antonis Papadomanolakis je za lokalne medije povedal: “Njena smrt ni bila takojšnja. To ni kot pri streljanju, nekaj časa je vsekakor trajalo.”

Eatonova je bila ženska številnih zanimanj in talentov
Mati znanstvenice Glynda je o hčerki povedala: “Bila je predana žena in mati, ljubljena s strani družine. Odkar so jo prinesli k meni po rojstvu, zavito v rdečo božično nogavico 23. decembra, ni bila utrujena in zaspana, pač pa je imela pokončno glavo, oči na pecljih. Njeno zanimanje za vse okrog nje se nikoli ni spremenilo.” Njena zanimanja in dosežki so bili zelo raznoliki. Bila je navdušena vrtnarka, izkušena pianistka, imela je črn pas v veščini taekwondo, ne nazadnje pa so tu tudi njeni prispevki k razvojni biologiji.

Dr. Suzanne Eaton (Foto: Twitter)

Jama, v katero jo je odvrgel morilec, je pravi labirint
Umor znanstvenice je šokiral svet, njeno truplo pa je bilo najdeno globoko v jami, ki so jo nacisti uporabljali za skrivanje streliva med drugo svetovno vojno. Na otoku je sicer aktivna skupina neonacističnih fanatikov, ki trgujejo s spominki in predmeti, ki so jih za seboj pustili vojaki. Policija predvideva, da so lokacije jam znane le ozkemu krogu ljudi, ki jih še posebej zanima nacistična preteklost. Jama je pravi labirint, po preiskavi pa so pri vhodu v jamo, ki je delno blokiran zaradi podrtega drevesa, ostali zavržene rokavice preiskovalcev in drugi odpadki.

Rok Krajnc