Na Poljskem feministke in ultralevičarji, ki umor poškodovanih zarodkov dojemajo kot svojo pravico, izvajajo barbarske napade na cerkvene zgradbe in vernike

Levica za pravico do umora nerojenih duševno prizadetih otrok. (Foto: wiadomosci.dziennik)

Peščica podivjanih ultralevičarjev si je na Poljskem za linč tokrat izbrala sakralne objekte. Ideološki skrajneži, ki so po nedavni odločitvi tamkajšnjega ustavnega sodišča, ki se je postavilo za nerojene, duševno prizadete otroke oziroma da ne bo dopuščalo njihovega umora, povsem ponoreli, zato ob nedeljah tam poteka povsem spontana akcija varovanja lokalnih cerkva. Ob tem se skuša tovrstno pobudo razširiti na vse župnije. Na Poljskem poteka tudi peticija v podporo odločitvi Ustavnemu sodišču, ki jo je podpisalo že več kot 17 tisoč oseb. Skrajni levičarji oziroma levičarke, ki se histerično borijo za pravico do umora otrok, so osebe, ki tradicionalno nosijo črna oblačila, njihove transparente pa zaznamujejo rdeče strele, podobne nacističnim simbolom. 

Udeleženci “črnih pohodov” na Poljskem so se s svojim škandaloznim obnašanjem močno oddaljili od ustaljenih civilizacijskih vrednot. Na Poljskem je namreč zaradi tamkajšnje odločitve Ustavnega sodišča, da se postavi na stran nerojenih, duševno prizadetih otrok, močno završalo med tistimi, ki so prepričani, da je umor nerojenega življenja njihova temeljna pravica, ob tem pa se na veliko poslužujejo vsakovrstnih vulgarnosti, med katerimi prednjačijo še zlasti žaljivi transparenti, s katerimi napadajo vse drugače misleče, ki ne delijo njihovih prepričanj. Poleg tega se verbalno tudi spravljajo na tiste, ki ob nedeljah obiskujejo sveto mašo v lokalnih cerkvah in si celo drznejo motiti bogoslužje, med drugim s perverznimi vzkliki “Molite za abortus”. Dogaja se tudi preganjanje duhovnikov in tistih, ki branijo nerojeno življenje ter poskusi nasilnih vdorov v cerkvene objekte. Najhujše pri vsem pa je nočno vandaliziranje cerkva s pomočjo razpršilcev, plakatov in smetenjem v neposredni bližini sakralnih objektov, poroča pch24.

Na portalu dorzeczy pa poročajo o tem, da je poljski predsednik vlade Mateusz Morawiecki komentiral nedavno razsodbo tamkajšnjega ustavnega sodišča. Pretekli četrtek je namreč že omenjeno sodišče odločilo, da je tako imenovani evgenični splav, ki se izvede v primeru prirojenih napak zarodka, v neskladju s temeljnim zakonom. Odločitev je bila sprejeta z večino glasov, od četrtka dalje pa v številnih poljskih mestih potekajo protesti proti takšni razsodbi. Poljski premier je ob tem izrazil svoje razumevanje žensk, ki pri preiskavah pred rojstvom ugotovijo, da imajo njihovi nerojeni otroci resne, genetske okvare, ob čemer je dejal, da žensk ne bi smeli siliti k herojstvu, zato se odločitev sodišča ne nanaša na primere, ko je ogroženo zdravje oziroma življenje matere, prenatalne teste pa se namerava razširiti na vse ženske, tudi mlajše od 35 leta starosti ali za te pri katerih prihaja do zapletov pri nosečnosti. Ob tem je premier še pojasnil, da je dandanes mogoče reševati življenje in izvajati operacije oziroma terapije, ko je otrok še v maternici, s čimer nameravajo posvetiti pozornost in skrb vsaki ženski. Se je pa premier ob tem dotaknil tudi agresivnih protestov, ki jih izvajajo ultralevičarji in feministke ter njihovo obnašanje ostro obsodil kot povsem nedopustno.

Protesti na Poljskem zaradi odločitve Ustavnega sodišča, da abortus prizadetih zarodkov ni ustaven. (Foto: gazeta)

Na Poljskem ne bodo ponavljali napak Zahoda
Vendar pa to ni prvič v zadnjem času, da so se na Poljskem pripetili tovrstni ekstremistični ekscesi. Potem ko smo bili priča številnim skrunjenjem spomenikov v ZDA in zahodni Evropi s strani skrajnih Black Lives Matter in Antifa, ko so skrajni levičarji celo Francetu Prešernu nadeli verige, ter požigom in skrunitvam cerkvenih zgradb in kipov v ZDA, smo bili v poletnem času, podobni obskurni akciji priča tudi na Poljskem. Žrtve so bile tako znani Kristusov spomenik kot tudi spomeniki številnih zgodovinskih osebnosti in celo slovita morska deklica, simbol Varšave. Šlo je za akcijo podivjanih “mavričnih ljudi” in iz njihovih provokativnih in perverznih izjav je bilo mogoče sklepati, da bodo šli za dosego svojih ciljev tudi preko trupel. Znane varšavske kipe so namreč v noči med 28. in 29. julijem opremili z LGBT zastavami in nekaterim prekrili usta z rutami, simbolom Anarhije. Obenem so nekatere zidove po mestu tudi polepili s svojimi pamfleti na katerih provokativno izražajo svojo agendo. Ob tej priložnosti pa se je ravno tako oglasil poljski premier Morawiecki, ki je ob oskrunjenem Kristusovem kipu opravil molitev, prižgal svečo in jasno dejal: “Na Poljskem ne bomo ponovili napak Zahoda. Vsi vidimo, kam pelje toleriranje barbarstva!” 

Na Poljskem protesti zaradi odločitve Ustavnega sodišča, da je umor prizadetih zarodkov prepovedan. (Foto: rmf24)

Skrunitev poljske cerkve z razpršilcem, pred njo pa provokativni napis “Beseda za to nedeljo”. (Foto: wpolityce)

Domen Mezeg