fbpx

Najbolj kruta britanska pedofilka prikorakala na svobodo: Vrtčevske otroke zlorabljala, slikala in posnetke pošiljala svojim pedofilskim prijateljem

Vanessa George (vir Daily Express)

Vanessa George (vir Twitter)

Najhujša britanska pedofilka Vannesa George je doživela utelešenje, saj je po 10 letih prikorakala na svobodo. Svojih žrtev še dandanes ne priznava in se jih ne spominja, medtem ko starši žrtev trdijo, da je še vedno nevarna za vse njihove malčke, ki se bodo znašli v njeni bližini.

Tudi zločinci najhujše vrste dočakajo dan, ko lahko zadihajo svoboden zrak. Prav to se je pripetilo v Angliji, ko je po desetletnem bivanju za rešetkami svojo svobodo dočakala najhujša sprevržena 49-letna pedofilka Vannesa George. Po poročanju portala Voice of Europe primer, ki je pred dobrim desetletjem pretresel britansko javnost, še danes buri duhove.

Starši malčkov, ki so ponovno podoživeli strahote iz preteklosti, se enostavno ne morejo sprijazniti s tem, da je zločinka ponovno na prostosti. Prav posamezniki, ki so bili soočeni s strahotno izkušnjo, očitajo Georgeevi, da v svojem priznanju ni priznala vseh žrtev, ki jih je zlorabila. Prav na ponovitev njenih zločinov je opozoril tudi poslanec liberalcev Luke Pollard, ki je v svojem odmevnem govoru v britanskem parlamentu poudaril, da takšna oseba ne bi smela nikoli priti na svobodo. Poslanec iz Plymoutha se je odzval jezno in zaskrbljeno tudi potem, ko je grozljiva realnost postala resničnost. “Ljudje, ki jih poznam, delijo mojo jezo, frustracijo in gnus. Upam, da se bo Vannesa George skrivala v barih in se ne bo potikala po naših ulicah. To je temačen dan za britansko pravico,” svoje soočenje z zločinom, ki je pretreslo plymouthsko skupnost, opisuje poslanec liberalcev.

Ob tragični novici so se oglasili starši žrtev. Eden izmed očetov, ki je gostoval pri Victorii Derbyshire na BBC, zatrjuje, da se počuti ogabno. “Vem, da se bo zgodil ta dan. A dan, ko bo zakorakala na prostost, bo nekaj najhujšega. Verjamem, da je ženska še vedno nevarna za otroke. To je že počela prej.  Verjamem, da je velika verjetnost, da bo to storila še enkrat.

Zlorabila več kot 30 malčkov
Vannesa George je službovala kot medicinska sestra v šoli Little Ted v mestu Plymouth v Angliji. Svoje poslanstvo z delom je pričela v letu 2006. V obdobju ob koncu leta 2008 do začetka leta 2009 se je vzpostavila pedofilska mreža, v kateri sta poleg Georgeve sodelovala še Colin Branchard in Angela Allen. Na njihovo pedofilsko mrežo so poleti 2009 postali pozorni britanski varnostni organi, ki so trojico v juniju in juliju aretirali. Leta 2011 je britansko sodišče obsodilo še Tracy Dawber in Tracy Lions, ki sta sodelovali v tej gnusni organizaciji.

Vrtčevske otroke zlorabljala, slikala in pošiljala posnetke svojim pedofilskim prijateljem
V svojem zločinskem letu je Georgeeva zlorabila 30 dojenčkov in malčkov, ki so obiskovali vrtec Little Ted. Medtem ko jih je zlorabljala, se je fotografirala in posneti material pošiljala svojim pedofilskim prijateljem. Eden izmed neimenovanih družinskih članov Georgeeve je za britanski časopis Daily Mirror povedal, da razume jezo ljudi zaradi dejanj, ki jih je storila. “Zanjo bi bilo veliko bolj varno, če bi ostala v zaporu,” zaključuje sorodnik Georgeeve. Na sojenju, ki je potekalo pred dobrimi desetimi leti, je najbolj razvpita britanska pedofilka priznala zlorabo trinajstih žrtev, medtem ko se preostalih žrtev začuda ni spominjala. Eden izmed policistov, ki je pričal na procesu, je zatrdil, da material, ki so ga zasegli pri osumljencih, ne more opisati z drugimi besedami kot najhujše in hudičevo dejanje, kar ga je možno storiti. Med drugim je policijska preiskava britanskih varnostnih organov ugotovila, da je bila Georgeeva v stiku z več kot 200 dojenčki in malčki, ki so bili v rokah pedofilske pošasti.

Vodja za pogojni izpust miri prestrašene starše
Sonia Crozier, vodja za pogojni izpust, je v odprtem pismu prestrašenim staršem zatrdila, da bo Vannesa George nadzorovana pod izredno strogimi pogoji, ko bo zapustila ječo. Navaja, da razume jezo, strah in zaskrbljenost prebivalcev Plyoumtha, saj so njihovi spomini na njena dejanja še vedno strašni in živi. Vendar zatrjuje, da imajo oblasti veliko svobodnega prostora pri preverjanju vseh kriminalcev, ko pridejo iz ječe. A slabih novic za prebivalce 15. največjega mesta v Angliji še ni konec, saj se bo v prihajajočem letu 2020 na svobodo vrnil tudi glavni organizator pedofilskega združenja, Colin Blanchard, ki bo odslužil svojo minimalno devetletno kazen.

Luka Perš