Najmanj sedem migrantov na Hrvaškem obračunalo med seboj z noži, eden se bori za življenje!

Fotografija je simbolična. (Foto: Twitter)

Najmanj sedem migrantov iz Afganistana in Pakistana je v sosednji Hrvaški obračunalo med seboj na železniški progi v Gornjem Babinem Potoku. Eden izmed Pakistancev je bil težko poškodovan in se bori za življenje, nekaj moških, ki so bili pridržani v Gospiću, je utrpelo lažje poškodbe. 

Policisti so v četrtek zvečer tekom okrepljenega nadzora nezakonitih migracij pri Gornjem Babinem Potoku prijeli moškega brez osebnih dokumentov in z vidnimi poškodbami na telesu. Kmalu zatem so pri bližnjem Rudopolju prijeli še šest moških brez osebnih dokumentov, od katerih je trojica imela vidne poškodbe, so sporočili.

Težko poškodovanega odpeljali v bolnišnico v Zadru
Splošna bolnišnica v Gospiću je nudila zdravniško pomoč trem moškim, ki so utrpeli lažje poškodbe, medtem ko je bil hudo poškodovan moški pridržan na zdravljenju v Splošni bolnišnici v Zadru, poroča hrvaški 24Sata.

Foto: iStock

Ker je bilo ugotovljeno, da so vsi moški na nezakonit način prestopili državno mejo, še poteka postopek ugotavljanja njihove identitete in nadaljnji postopki v skladu s hrvaško in evropsko zakonodajo ter kazenska preiskava, je razvidno  iz izjave policije.

Hana Murn