fbpx

Največji spletni prodajalec na svetu Amazon popustil muslimanom in jim zagotovil sobe za molitev!

Foto: iStock

Največji spletni prodajalec na svetu Amazon se je vdal zahtevam muslimanskih delavcev, ki so med ramadanom zahtevali spremembe dela in razne ugodnosti. Po navedbah Bloomberga je zaposlene namreč razjezilo, da ima Amazon razprodajo ravno v času ramadana. 

Posebni nemiri  so nastali v regiji Twin Cities v Minnesoti, kjer po besedah aktivistov Amazon.com Inc. zaposluje več kot tisoč vzhodnoafriških muslimanskih priseljencev v štirih skladiščih.

Zaposleni in drugi aktivisti so protestirali v centru za dostavo v mestu Eagan, upravi Amazona pa so med ramadamom izročili vrsto zahtev. Med njimi je bil tudi poziv za omejitev njihovih težkih delovnih obremenitev, medtem ko se postijo, in da si lahko brez kazni vzamejo prosto ob koncu ramadana.

Foto: iStock

Amazon je napovedal, da bo na delovnem mestu zagotovil molitvene prostore za zaposlene in poskrbel za zmanjšanje kvot zaposlenih v času trajanja posta. Ernesto Apreza, tiskovni predstavnik internetnega velikana, je dejal, da družba spoštuje verske prakse zaposlenih in skrbi za nudenje potrebnih kapacitet.

V teku je postavitev stalne molitvene sobe
Po besedah Apreze so se že poskrbeli za postavitev začasne molitvene sobe, ob tem pa je dejal, da je v teku tudi postavitev stalnega prostora za molitev. Zaposlena v Amazonu Aaisha Jama je povedala, da je tovrstno ravnanje uprave pokazalo, da imajo delavci moč, medtem pa je zaposleni Abdirahman Ali povedal, da si ne želi, da bi se znašli pred odločitvijo, ko bi morali izbirati ali med vero ali plačo.

N. Ž.