Napovedi se uresničujejo – v Disneylandu policija prijela moškega z orožjem in Koranom

Foto: epa

V hotelu v pariškem zabaviščnem parku Disneyland so policisti aretirali moškega, ki je imel pri sebi dve pištoli, naboje in Koran. Na morebitne teroristične napadalce so pozorni tudi v Nemčiji, kjer bo na pustnem karnevalu za varnost skrbelo več sto dodatnih policistov.

V Parizu so moškega zaznali ob njegovem prihodu v hotel, kjer je imel sicer urejeno rezervacijo. Hotelski varnostniki so pri njem našli dve pištoli, naboje in Koran. 28-letnik, doslej neznan varnostnim in obveščevalnim službam, se policijskemu prijetju ni upiral. V Franciji sicer že vse od terorističnih napadov v Parizu veljajo izredne razmere.

V Nemčiji bo pustni karneval varovalo več sto dodatnih policistov
Terorističnih napadov se bojijo tudi v Nemčiji. Tamkajšnja policija bo poostreno varovala praznovanja ob letošnjem karnevalu. Na vlakih in železniških postajah v zvezni deželi Severno Porenje-Vestfalija bo za varnost skrbelo več sto policistov, je danes napovedala policija. Gre za odziv na množične napade na ženske na silvestrovo v Nemčiji, ki so jih izvedli tujci.

Policija bo uporabila tudi helikopterje
Okrepljeno bo za varnost poskrbljeno predvsem v karnevalskih središčih Köln in Düsseldorf ter v Porurju, je napovedala policija v deželi Severno Porenje-Vestfalija. Pri morebitnih kaznivih dejanjih bo prag za posredovanje policistov nižji, je še napovedala ter dodala, da bo, če bo potrebno, uporabila tudi helikopterje.

Okrepljeno število policistov v civilu bo med drugim posebej pozorno na žeparje. Policija je sicer ljudem še svetovala ustrezno “sumničavost” do ljudi, ki bi “nenadoma iskali telesen stik”.

N. K., STA