Nasilen mož je najprej kupil pištolo pri nezakonitem migrantu, nato pa ženo živo zažgal!

Foto: iStock

Iz Francije, konkretneje iz mesta Mérignac blizu Bordeauxa, prihaja pretresljiva novica o smrti 31-letne Chahinez, matere treh otrok z alžirskim poreklom. Njen nasilni 45-letni mož jo je namreč najprej večkrat zaporedoma ustrelil, nato pa jo, ko je bila še živa, zažgal! 

V torek zvečer je sredi ulice mirnega predmestja Bordeaux Mounir B., ki je bil leta 2020 že zaprt zaradi nasilja v družini, lovil svojo odtujeno ženo. Med lovom jo je večkrat zaporedoma ustrelil v noge, dokler se ta ni zgrudila na tla. Ko je pristopil do nje, jo je polil z vnetljivo tekočino in jo, ko je bila še živa, zažgal, poroča policija.

“Mislili smo, da hrup predstavlja ognjemet. Potem, ko je  je prišel z namenom, da požge hišo, je pričel streljati naokoli,” je povedala soseda Anne. Garaža v paviljonu je zgorela in še vedno je mogoče videti zoglenele ostanke. Osumljenec naj bi napadel tudi moškega, ki je poskušal posredovati v napadu. Po begu s kraja dogodka je bil Mounir približno pol ure kasneje aretiran v bližini kraja zločina in odpeljan v policijsko pridržanje. Med preiskavo je povedal, da je želel svojo ženo le “kaznovati”, ne pa tudi ubiti. Pištolo, s katero jo je napadel, je po poročanju Remix Newsa dobil s strani enega izmed nezakonitih migrantov, ki živi v mestu.

Po navedbah tožilstva je bil morilec 25. junija 2020 v Bordeauxu obsojen na 18 mesecev zapora, vključno z devetimi meseci pogojne kazni, na račun nasilja nad ženo (povzročil ji je namreč poškodbe). Kakorkoli, le po treh mesecih zapora, decembra lani, se je že znašel na prostosti. Od tedaj pa je bil pod drobnogledom kazenskega zavoda za integracijo in pogojno kazen Gironde. Kljub temu, da je imel prepoved približevanja ženi in domu, mu očitno to ni preprečilo, da ne bi svojim otrokom na krut način odvzel matere.

Foto: Printscreen

Moža je označila za pošast
Kot mati dveh otrok, starih 12 in sedem let iz prejšnjega zakona, je Chahinez pred petimi leti prispela iz Alžirije in se ponovno poročila s 45-letnim Mounirjem B., očetom najmlajšega petletnega sina. Treh otrok v času krutega umora ni bilo doma, je zatrdilo tožilstvo.

Potem, ko je mož Chahinez junija zdrobil čeljust, ga je označila za pošast. “Očitno je bilo, da jo pretepajo, vendar je bila zelo diskretna. Rekla je, da je vse skupaj zelo zapleteno,” so povedali njeni znanci. 15. marca je Chahinez na policijsko postajo Mérignac vložila ovadbo zoper svojega zakonca zaradi napada, ki ga je zjutraj storil, vendar ga policija nikakor ni mogla najti.

Nina Žoher