fbpx

Ne boste verjeli: Za azil v BiH zaprosilo več kot dvajset tisoč migrantov, vendar niso odobrili niti enega!

Migranti v Bihaču (vir: twitter)

Kot poroča portal Krupljani, je več kot dvajset tisoč migrantov zaprosilo za azil v Bosni in Hercegovini, vendar se bodo za pravice, ki jim gredo po azilski zakonodaji, obrisali pod nosom. Po nekaterih podatkih naj bi bilo prosilcev za azil celo več kot 23 tisoč.

Po podatkih službe za tujce je največ migrantov iz Pakistana, Sirije, Afganistana, Iraka in Libije. Za azil naj bi do sedaj zaprosilo okoli 21 tisoč migrantov, vendar azila niso doslej odobrili še nikomur. Trenutno naj bi bilo v BiH okoli štiri tisoč migrantov, ki so nastanjeni v centrih na področju Sarajeva ter Unsko-sanskega kantona.

V začetku sta delovala le dva migrantska centra (Salakovac pri Mostarju, Delijaš), sedaj je teh centrov osem, dva od njih sta v Bihaću. Vendar se zaradi zime umikajo v nastanitvene objekte in ne spijo na prostem.

Migranti v Veliki Kladuši (vir: twitter)

Po poročanju portala Krupljani naj bi bili migranti izrazito nezadovoljni s hrano. Za zajtrk dobijo maslo, marmelado, med, sto gramov kruha (na osebo), tri decilitre mleka in banano. Sredstva za njihovo prehrano so zagotovljena do marca.

Demokracija