Nedopustno! Španske študente zmetali iz njihovih domov, da so lahko tja naselili ilegalce z ladje Aquarius

Migranti z ladje Aquarius, ko so pristali v Španiji. Foto: epa

Na špansko obalo je “trčilo” na stotine migrantov, ki so prispeli z ladjo Aquarius, torej tisto ladjo, ki ji je italijanski notranji minister Matteo Salvini pokazal rdečo luč za zasidranje v italijanskem pristanišču. Čeprav osrednji mediji pišejo, da naj bi Španci odobravali potezo njihovega novega premierja Pedra Sancheza, pa je resnica vse kaj drugega. Med drugim se je pojavilo tudi vprašanje, kam z migranti – in priročno je bilo iz njihovih študentskih domov zmetati študente ter tam naseliti ilegalce iz Afrike.

Saj ni res, pa je! Več študentov se je bilo prisiljeno izseliti iz študentskega doma, pa čeprav so plačali najemnino ter tudi vse stroške, povezane z bivanjem. In to le zato, da so lahko tja naselili migrante iz Libije, poroča Voice of Europe. Mlad študent nemškega jezika v španskem mestu Alicante Ruben, ki namerava v prihodnjih letih oditi v Nemčijo s trebuhom za kruhom, je priznal, da je za svojo sobo v študentskem domu vsak mesec plačal 750 evrov, sedaj pa ga je bil prisiljen zapustiti, tako kot drugi študentje. Rubenovo zgodbo pa je potrdila tudi njegova mati, ki je za špansko spletno stran Actualidad Valdepeñas povedala: “Povedali so nam, da študentje ne morejo ostati tam, ker so prišli migranti s številnimi boleznimi, zato je to predvsem zdravstveno vprašanje. Očitno ta vlada rešuje en problem tako, da ustvarja drugega, saj zdaj nikjer v Alicanteju ni prostora, kjer bi lahko med študijem živel moj sin.” Še posebej je situacija zaskrbljujoča, ker prihajajo najtoplejši meseci leta, sezona se približuje vrhuncu in vse sobe so oddane ali rezervirane.

Rubenova mati ne verjame, da sta nastanitev migrantov in hkrati vrženje študentov na cesto posledica “zdravstvenega vprašanja”, saj v tem primeru v okolici študentskega doma zagotovo ne bi ostali številni lokalni organi, obenem pa bi jih obkrožalo na stotine bolnih migrantov – in to v središču nadvse turističnega mesta, kot je Alicante.

Mesto Alicante na zemljevidu. (Vir: printscreen)

Ruben in njegovi študentski kolegi so imeli na voljo samo 24 ur, da so lahko spakirali svoje stvari in zapustili študentski dom. Novico so jim odgovorni sporočili v soboto, 16. junija.

M. S.

 • tonite falco

  A ti migranti imajo prednost pred lastnim narodom.
  Pa saj res ne moreš verjet ali se je špancem res dokraja odpeljalo ali kaj.
  Da si so nabavili zajedalce njihovega socialnega sistema. Saj delat tako ne bo hotel neboden od njih.
  Migranti kot jim pravimo so prej alahovi vojščaki za pogubljenje evrope. Saj tile bodo slej , ko prej zanetili vojno, ker le zato so prišli, da uničijo evropsko civilizacijo oziroma ustvarijo kaos in vojno kot je še ni bilo.

  • St

   Ja,to je ze marsikomu jasno,samo izdajalcem lastnega naroda in pozresnim kapitalistom ne. Nemci in ostali obozevalci vojscakov-migrantov mislijo kaksne dobre poceni delavce so dobili. Nemci imajo slabe iskusnje z Turki ,pa se niso prsli k pameti. Veliko posilstev,ubitih Nemcev Merklco ne strezni. Ne morem verjeti.

   • Olga2345

    Korupcija! Tudi Nobelova “nagrada” je v resnici podkupnina!

   • Zgornji

    Ja, Maaarsikomu Dobremu Človeku je Jasno, Samo Pokvarjenim Zlobnežem to še Ni jasno, če jim je pa že jasno, pa tega Nikakor Nočejo priznati , kajti čakajo na svojo “priložnost Zlobe” !!! ! !!! To-Je-To !!! ! !!! Žal.

   • Steiermark

    merklca je podkupljena, in ona ne predstavlja volje ljudstva – Nemcev, ki so proti tej svinjariji, ki se dogaja po celi Evropi!

    • lokec

     Kako bo merkelca podkupljena z čim. Otrok nima, denarja pa sigurno dovolj. Tukaj je v ozadju nekaj drugega. Nemci jo pa še naprej volijo.

     • KAPIBARA

      Iluminati.. :-(

     • Steiermark

      tako je! Vsi ti, z junkerjem in merklco, pa onim zlorabljencem od pedofilske babice, sorošem, so v krempljih illuminatov – satanovi hlapci!

  • Steiermark

   kaj drugega pa pričakuješ od svinjarjev, socialistov, ki so jih španci, ponovno spustili na oblast – isto bodo počeli svinjarji tudi pri nas, zato se pa grebejo za oblast, čeprav pa niso bili izvoljeni! Drhal paše z drhaljo – svinjarji levaki z kamelarji mohamedovimi!

 • Olga2345

  Tako dela skorumpirana levičarska vlada! Zaradi korupcije in ogrožanja lastnih državljanov, sodijo za rešetke!

  • Zgornji

   Še bolj pa sodijo pa na prevzgojo v Sibirijo …

 • Jan Kovalski

  Včeraj na eni glavnih ulic v švedskem Malmö pravo mafijsko streljanje. Ustreljenih je bilo 5 mlajših moških, sicer znancev policije. 3 mrtvi. Migranti nas menda bogatijo. In levičarji nas prepričujejo, da je Švedska varna.
  https://twitter.com/LottaS10/status/1008986299376816128

  • Zgornji

   Hvala za info .

 • cosmosjasnovidec

  Sploh ni vredno komentiranje glede te španske golazni katera je od vekomaj pritegnjena enako kot francozi,nemci oziroma vsi prismuknjeni pristaši muslo kamelojebcev.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • Franc Šink

  Izgleda da so vsi zaščiteni. Z rdečo zvezdo.Joj joj kaj še vse prihaja.

 • xtc

  Bo treba orožje v roke in ponovit vajo Franca.

 • Olga2345

  Potem pa Sloveniji OECD predlaga PODALJŠANJE DELOVNE DOBE IN DELO ZA MANJSE POKOJNINE!?? Uvažajo pa divjake- delomrzneže!

  • Zgornji

   JA, ZATO PA BO TO POSPEŠILO PRIHOD KONCA SVETA !!! ! !!! Žaaal.

 • Anton

  Ah kaj jambrate Luka Mesec bi to z veseljem naredil. In tudi vsi člani Komunistične partije Slovenije.

  • KAPIBARA

   Ne vem za kaj ne sprejme njih 2-3 na dom, saj ima z njimi izkušnje,se prav lepo pozdravlja z njimi, ko se srečajo na hodniku- ulici- postelji..itd..

 • Gr Enze

  TO SO SOCIALISTI IN KOMUNISTI

 • turči

  Enako se bo dogajalo pri nas…še več tako smo velikodušni da nas celo skrbi ali hrvaška policija ki je korektno opravila svoje delo ni bila preveč agresivna do nasilnih in agresivnih migrantov…