fbpx

Nehvaležni in nasilni migranti dvigujejo podporo Salviniju

Foto: epa

Salvini uživa večjo podporo javnosti kot vladna koalicija. Italijani ogorčeni zaradi nasilja migrantov. Bo Liga sprožila referendum o zaprtju italijanskih pristanišč za migracije? Salvini napoveduje desno vlado v nekaj mesecih.

Takoj ko so globalisti s spretnim političnim manevrom iz vlade in notranjega ministrstva iztisnili voditelja Lige Mattea Salvinija, so začeli napovedovati, da bo nova vlada razveljavila vse omejitve glede migracij, ki jih je uvedel Salvini med svojim ministrovanjem. Na napovedi so se hitro odzvali prevozniki migrantov, ki pod firmo lažnega človekoljubja z ladjami v afriških obalnih vodah pobirajo tisoče migrantov tretjega sveta in jih vozijo proti evropskim pristaniščem.

Zaradi svoje geografske lege je Italija najbolj logična destinacija za izkrcavanje migrantov. Kar petnajst “človekoljubnih” ladij je takoj ob napovedih, da bo iz nove italijanske vlade izrinjen Salvini, začelo pobirati migrante ob afriški obali in prve “begunce” so začeli izkrcavati že nekaj dni po Salvinijevem odhodu z mesta notranjega ministra. Kot po navadi med “ubogimi begunci”, ki se izkrcavajo iz “humanitarnih plovil”, ni žensk in otrok, šibkih in ostarelih, takšnih, kot si begunce pač predstavljamo. Nasprotno, gre za same zdrave in dobro hranjene mlade moške, predvsem pa skoraj vsi prihajajo iz držav, kjer ni vojaških spopadov.

Koalicijo podpira le slaba tretjina Italijanov
Slike izkrcavanja novih in novih migrantov tretjega sveta so povzročile v italijanski javnosti precej razburjenja. Salvinijeve poteze so bile večinoma v javnosti priljubljene, kar kažejo tudi ankete. Zato ob razpadu vladne koalicije med Gibanjem 5 zvezd in Salvinijevo Ligo ni prišlo do predčasnih volitev. Po anketah sodeč bi namreč Salvinijeva Liga dobila blizu štirideset odstotkov glasov, z glasovi drugih dveh desnih strank − Bratov Italije, ki jih vodi Meloni, in Berlusconijeve Naprej, Italija − pa bi lahko sestavili desno vlado z udobno večino. Tako bi italijanska pristanišča za dalj časa postala nepredušno zaprta, kar bi otežilo prevažanje množic migrantov z afriških obal.

Foto: STA

Zaradi tega so arhitekti odstranitve Salvinija na hitro sestavili “nenaravno” koalicijo Gibanja 5 zvezd in levičarske Demokratske stranke, ki ju podpira tudi skrajna levica. Vendar pa ta koalicija nima velike podpore v javnosti kljub glasnemu navdušenju migrantoljubcev in z njimi povezanih medijev. Večina italijanskih volivcev bolj ceni varnost in zaprta pristanišča, ki jih propagira Salvini, zato ni nič čudnega, da novo vladno koalicijo podpira malo nad trideset odstotkov Italijanov. Razumljivo je torej, zakaj so se v Demokratski stranki in Gibanju 5 zvezd na vse kriplje otepali predčasnih volitev.

Salvini prireja zborovanja
Seveda pa je na drugi strani Salviniju popolnoma jasno, da v tem trenutku piha veter javne priljubljenosti v njegovo smer in zato skuša na vsak način izsiliti nove volitve. Njegova zaveznica Melonijeva to že vse od razpada prejšnje vladne koalicije v rednih intervalih zahteva v italijanskem parlamentu. Salvini pa medtem križari po Italiji in prireja velika zborovanja, ki se jih udeležuje na deset tisoče navdušenih podpornikov, ki zahtevajo nove volitve, vlado pod vodstvom Salvinija, zaprtje italijanskih pristanišč za migrante in izgon večine tistih, ki so ta čas že v Italiji.

Nehvaležni in nasilni migranti
Tem zahtevam gredo na roko sami migranti, saj jim je po vsem sodeč takoj po odhodu Salvinija z notranjega ministrstva in z nastopom migrantoljubske vlade, ki napoveduje “crkljanje migrantov”, zrasel greben. Na družbenih omrežjih so zakrožili posnetki, na katerih migranti kar na lepem spet predrzno zahtevajo “pravice, ki jim gredo” − več denarja, večja stanovanja, več vsega. Na posnetkih se ob migrantskih centrih vidijo smetnjaki, polni hrane, ki so jo migranti zmetali stran, čeprav bi bila marsikakšna italijanska družina v stiski še kako vesela testenin in konzervirane hrane, ki so jo nehvaležni migranti zmetali stran. A migranti ne ostajajo le pri nerganju in zahtevah, vse bolj so spet tudi nasilni. Še posebno je javnost razburil posnetek varnostne kamere na železniški postaji v mestu Lecce. Tam močan, zdrav mlad afriški migrant najprej na stopnicah brez razloga sune v trebuh mlado Italijanko, da pade po stopnicah, potem pa z vso silo z “direktom” v obraz podre na tla žensko, da dobi hude poškodbe glave. Napadalca, ki je nemoteno odkorakal s postaje, so kasneje sicer prijeli, a “razumevajoči” sodnik mu je odredil − hišni pripor! Javnost je zaradi tega seveda podivjala.

Foto: STA

Referendum o zaprtju pristanišč?
Zato ni čudno, da je nekaj dni pozneje Matteu Salviniju za zborovanju v Pontidi uspelo privabiti množico osemdeset tisoč privržencev. Salvini ni “šparal besed” in je na zborovanju svojega nekdanjega koalicijskega partnerja, Gibanje 5 zvezd, obtožil izdaje: “Izzvali bomo izdajalce, ki so se ustalili v svojih vladnih pisarnah. Čez nekaj mesecev bomo že imeli vlado ljudstva!”, je med drugim dejal Salvini ob velikem navdušenju zbrane množice. Nakazal pa je tudi način, kako namerava to doseči. Rešitev je logična; glede na veliko podporo, ki jo uživa v javnosti, se bo aktualne vladne koalicije lotil z referendumom. Za začetek je napovedal, da je Liga pripravljena sprožiti referendum o italijanskem volilnem zakonu, ki zagotovo ne bi bil všeč novi levičarski koaliciji, ki, kot rečeno, v javnosti uživa zelo majhno podporo. Za razpis referenduma je po italijanski zakonodaji potrebnih pol milijona podpisov volivcev, ki pa jih Salviniju glede na podporo, ki jo zdaj uživa, ne bo težko zbrati. Napovedal pa je možnost, da bo Liga sprožila še nekaj drugih referendumov. Med drugimi enega, ki bi od vlade zahteval, da nadaljuje z zaporo pristanišč za migracije, kar bi bil hud udarec migrantoljubskim globalistom.

Foto: STA

Stopnjevanje pritiska na vlado
Poleg tega bi uspeh referenduma, ki bi bil v bistvu javna zaupnica oziroma nezaupnica vladi, jasno pokazal, da vlada ne uživa več zaupanja javnosti in bi bila tako zaradi politične higiene prisiljena k odstopu in razpisu novih volitev. Salvini tako stopnjuje pritisk na vlado, ki se že tako otepa s kupom problemov, pa ne le zaradi nizke podpore v javnosti, pač pa tudi zato, ker vladno koalicijo sestavljata stranki, ni nimata tako rekoč niti ene stične programske točke, stranki, ki si medsebojno ne zaupata in prežita predvsem druga na drugo. Za nameček pa se Demokratska stranka sooča še z razkolom. Nekdanji premier Matteo Renzi, ki je eden od voditeljev stranke, je izjavil, da je po njegovem stranka preveč zavila v levo, zato v njej ni več pripravljen delati. Zaradi tega je napovedal izstop iz stranke in ustanovitev nove, centristične stranke. Z njim naj bi odšlo tudi med dvajset in trideset dosedanjih poslancev in še del članstva. Takšen razvoj dogodkov pa je dodatna voda na mlin Salviniju. S spretnimi potezami se bo lahko dejansko zgodilo, da bo Italija v kratkem imela močno desno vlado, ki bo nepredušno zaprla italijanska pristanišča za prevoznike migrantov tretjega sveta.

Demokracija