fbpx

Nekdanji župan Teherana priznal, da je ubil eno od svojih žena zaradi urejanja “družinskih zadev”

Foto: epa

Koliko je vredna ženska v islamu, nam kaže tudi zločin, ki se je nedavno zgodil v Teheranu, vanj pa je vpleten eden visokih državnih funkcionarjev. Mohammad-Ali Najafi, nekdanji župan Teherana, je v torek priznal, da je ubil eno od svojih žena zaradi  reševanja “družinskih zadev”.

Nekdanji iranski podpredsednik in župan Teherana je bil aretiran v torek, potem ko je priznal, da je ubil eno od svojih žena na svojem domu zaradi “družinskih vprašanj”, je sporočila iranska državna tiskovna agencija. 67-letni Mohammad-Ali Najafi, ki je bil izobražen v ZDA, je bil pridržan, potem ko je odšel na policijo in priznal, da je ubil ženo Mitro Najafi.

Na zaslišanju v sredo je Najafi podrobneje opisal, kaj se je zgodilo. Rekel je, da je mlajšo ženo večkrat prosil za razvezo, vendar je to zavrnila.“Moja druga žena mi je pogosto grozila, da bo najprej uničila življenje moje prve žene in hčerke, nato pa še mojega, s tem, da me bo prevarala,” je dejal Najafi.

Vanjo je sprožil rafal 
Najafi je na zaslišanju dejal, da je pištolo nameraval uporabiti le, da bi “prestrašil” svojo mlajšo ženo in končal domače “prepire”. Rekel je, da je ženi sledil v kopalnico s pištolo in da je streljal, ker se ga je ustrašila in ga napadla. Sodišče je zaslišalo priče in ugotovilo, da je par imel hude težave, ki so se začele leta 2018, ko je Ali Najafi odstopil z mesta župana, ker so ga verski skrajneži obtožili, da se je udeležil plesne predstave mladih deklet.

Islamsko pravo v Iranu prepoveduje ples za zabavo v javnih prostorih. Podobno je ženskam prepovedano petje pred moškimi, če njihovi glasovi niso zakriti z moškimi glasovi. Iranski mediji so v torek potrdili, da je Najafijeva žena podlegla strelnim ranam. Ena krogla naj bi ji prebila prsi, druga od petih izstreljenih krogel pa ji je prebila roko.

M. V.