fbpx

Nemški minister za zdravje: Trump ima prav glede Svetovne zdravstvene organizacije

Nemški minister za zdravje Jens Spahn. (Foto: epa)

Podporo ameriškemu predsedniku Donaldu Trumpu in njegovi kritiki Svetovne zdravstvene organizacije (WHO) je te dni izrazil tudi nemški zdravstveni minister Jens Spahn. WHO je po mnenju mnogih zamudil s primernim odzivom na pandemijo COVID-19, ki se je iz Kitajske razširila po svetu.

“[Predsednik Donald Trump] ima prav – WHO potrebuje reforme glede vodenja in odgovornosti,” je v intervjuju za Financial Times povedal nemški zdravstveni minister Jens Spahn.

Svetovna zdravstvena organizacija se sooča z obtožbami, da so ponavljali kitajsko propagando v zgodnjih stadijih pandemije in tako doprinesli k hitremu širjenju wuhanskega virusa po svetu. Številni so prepričani, da so dezinformacije, ki jih je širila Kitajska, da bi rešila svojo podobo v svetu, ovirale primeren mednarodni odziv na izbruh koronavirusa.

Kitajska bo WHO namenila 2 milijardi evrov
Vseeno je po Spahnovem mnenju prezgodaj, da bi WHO odvzeli financiranje, kakor poroča Voice of Europe, sam zagovarja reforme znotraj globalistične zdravstvene organizacije, a za reforme bo po njegovem čas šele, ko bo koronakriza mimo. “Ko ste sredi krize, ko gasite požare, ne morete razpravljati o reformi gasilske brigade.”

Za dobro opravljeno delo WHO, ki je vztrajno ponavljal kitajske laži o koronavirusu, je kitajski predsednik Xi Jinping prejšnji teden ob otvoritvi Svetovnega zdravstvenega zasedanja napovedal, da bo kitajska v naslednjih dveh letih WHO priskrbela dve milijardi dolarjev. Na tak način naj bi ublažili grožnje ameriškega predsednika Trumpa, ki meni, da je WHO postal kitajski podrepnik, in si kot tak ne zasluži ameriškega financiranja.

Ivan Šokić