Nespodobni Obama bril norce iz Trumpa, množica pa mu je glasno nasprotovala

Foto: epa

Barack Obama je imel včeraj javni govor v podporo demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton. Med svojim nagovorom se je norčeval iz volivcev Donalda Trumpa, njegov nagovor pa so večkrat zmotili njegovi politični nasprotniki. 

Odhajajoči predsednik Združenih držav Amerike Barack Obama je včeraj v zvezni državi Severna Karolina smešil republikance, ki še naprej izražajo podporo svojemu kandidatu za predsednika ZDA – Donaldu Trumpu ter pozval več tisoč privržencev, ki so se zbrali v kraju Greensbor, k udeležbi na predčasnih volitvah.

Obama kritičen do Trumpovih izjav o ženskah 
Trenutni ameriški predsednik Barack Obama je bil na svojem govoru kritičen še zlasti do nedavnih Trumpovih izjav o ženskah. Obenem je trenutni predsednik še dejal, da ne razume republikancev, ki se po eni strani ne strinjajo z izjavami Donalda Trumpa, a mu po drugi strani še naprej izražajo svojo podporo, kar je po njegovem mnenju nesmiselno. Obamo so med govorom zmotili nekateri protestniki, ki pa nasprotujejo demokratski predsedniški kandidatki Hillary Clinton, kar je on javno komentiral: “To je demokracija na delu. To je veličastno!”, še navaja BBC.

"Bill Clinton je posiljevalec," je bilo slišati v množici. (foto: epa)

“Bill Clinton je posiljevalec,” je bilo slišati v množici. (foto: epa)

Kdo pa razume volivce Clintonove?!
Ob tem pa se zdi zanimivo, da Barack Obama podpira Clintonovo, ki jo posredno črnijo spolni napadi na ženske njenega moža. Slednji ni o ženskah govoril “neprimerno”, marveč jih je kar spolno zlorabljal, Clintonova, pa je celo podpirala svojega moža pri tovrstnih dejanjih, in sicer tako, da je pomagala pri zakrivanju njegovih zločinov. Nekatere žrtve celo navajajo, da jim je Hillary Clinton osebno grozila ter najemala detektive, da so vohunili za žrtvami. Ob tem se kaže dvolična podoba trenutnega ameriškega predsednika, saj je nekatere pripravljen kritizirati, medtem ko druge zares upravičene kritike lepo zamolči.

D. M.