fbpx

Nesramno bogati Arabec divjal 290 na uro po britanski avtocesti in se izognil posledicam

Foto: Twitter

Adam Ali, star 29 let, je ubežal šestim mesecem zapora in globi 2800 funtov. Kazen je dobil zaradi dveh nevarnih voženj, kjer se je peljal krepko čez omejitev. Policija je Alija iskala na njegovem domu, kjer ga niso našli, našli pa so 19 pušk, skupaj z iPhonom, ki je vseboval 1000 videoposnetkov.

Adam Ali se je med nevarno vožnjo z belim porschejem vozil 290 km/h in se tudi snemal. Vse posnetke pa je našla policija, ki ga je po pobegu iskala na njegovem domu in našla 19 pušk ter iPhone 6, v katerem je več kot 1000 videoposnetkov, poroča Daily Mail.

Neodgovorno se je peljal tudi s svojim enoletnim sinom
Med posnetki na telefonu je bilo mnogo posnetkov, na katerih je prikazana njegova prehitra vožnja. Dva od posnetkov prikazujeta, kako snema in razkazuje svojo zlato uro znamke Rolex, eden prikazuje, kako hvali svoje vozilo, spet na naslednjem, kako se pelje čez 160 km/h z eno roko na volanu in eno nogo na armaturni plošči. Najbolj šokanten pa je posnetek, na katerem ima na sprednjem sedežu svojega enoletnega sina, vozi pa s hitrostjo 180 km/h.

Na sojenju ni odsoten prvič
Tožilec John Greenan je dejal: “Zdi se, da je toženec trenutno v tujini, in zdi se, da je dobil potni list z drugim imenom. Torej je posegel po precej pomembnih ukrepih, da se ne bi udeležil teh postopkov.” Ali je namreč dva dni pred procesom, na katerem bi moral odgovarjati zaradi posedovanja velike količine izstrelkov, odletel v Dubaj. Greenan pa je tudi potrdil, da je to že drugo sojenje v njegovi odsotnosti, saj so mu letos že dosodili dve leti in pol kazni zaradi posedovanja strelnega orožja.

Sodnik Martin Beddoe je poudaril, da obtoženec kaže precej zaničevalen odnos do pregona, “dokazi v tem primeru po mojem mnenju kažejo na to, da tožena stranka ne ravna v skladu s cestnimi pravili, z interesi drugih udeležencev v cestnem prometu in s pešci ter osebami, ki so drugače v bližini avtoceste,” je dejal. Dodal je še, da se javnih cest ne sme uporabljati, kot da so dirkalne steze, in da je toženec eden izmed številnih arogantnih, narcističnih posameznikov, ki uporabljajo javno cesto na tak način.

Beddoe je odločil, da bo, ko pride v Veliko Britanijo in ga dolga roka zakona končno doseže, odsedel že prej naloženo kazen, ki traja dve leti in pol, nato pa še novo šestmesečno kazen. Ima tudi prepoved vožnje, ki bo trajala dve leti, ter plačilo globe v višini 3.140 evrov.

Mnogo privržencev, ki ga spremljajo na Instagramu
Na Instagramu ima več kot 62.000 privržencev, ki spremljajo, kako prikazuje vrsto dragih ur znamke Rolex  in dragih oblačil in dodatkov.

A post shared by Adam Ali (@adamwontlose) on

https://www.instagram.com/p/BS34lcjlysj/?taken-by=adamwontlose

A post shared by Adam Ali (@adamwontlose) on

D. Š.