fbpx

Neverjetno: Britanec se je domačina iz Dubaja zgolj dotaknil, pa mu grozi do tri leta zapora!

Foto: epa

Turist angleškega porekla se je po naključju dotaknil boka domačina, zaradi česar mu grozi tri leta zaporne kazni v dubajskem zaporu. Primeri strogih šeriatskih pravil, ki trčijo ob navade zahodne civilizacije, se kar vrstijo, zaradi česar imajo mnogi težave z radikalnimi islamskimi oblastmi.

RT poroča, da je bil Škot Jamie Harron, 27, aretiran zaradi javne nespodobnosti, ker se je po naključju dotaknil boka nekega domačina, ko je iztegnil roko, da ne bi polil svoje pijače. Nesrečni turist Harron je izgubil službo in zapravil okrog 33 tisoč evrov za sodne takse in druge pravdne stroške, odkar so ga aretirali pred tremi meseci. Prav tako je pet dni preživel v zaporu, kjer je celico delil še z osmimi moškimi.

Lahko ste kaznovani tudi za spolne odnose zunaj zakonskega razmerja
Direktorica neprofitne organizacije Detained Radha Starling je z Jamiejem govorila, ta pa ji je sporočil, da je pod izjemnim pritiskom. Datum njegovega zaslišanja so prestavili, ne da bi njemu ali njegovemu odvetniku sporočili, kar je vodilo do 30 dni zapora zaradi nepristopa k zaslišanju.

Obdobje, ki ga je Škot preživel v pridržanju, je že tako nezaslišano, a aretacije se kar vrstijo. Novembra lani so aretirali in kaznovali žensko za spolne odnose zunaj zakonskega razmerja, ko je prijavila posilstvo. Prav tako je bil pred kratkim aretiran Britanec, ker je nekomu na cesti pokazal sredinec. Primeri se kar vrstijo.

Meta Vražič