fbpx

Neverjetno, kakšno izjavo si je privoščil princ William in z njo razjezil javnost

Princ William z ženo Catherine (Foto: epa)

Pred nekaj dnevi je princ William na eni izmed gala svečanosti v Londonu prisotne seznanil s svojo zaskrbljenostjo o nadaljnjem razvoju rastlinskega in živalskega sveta v Afriki. Pri tem je kot glavno težavo omenil rast svetovne populacije prebivalstva, britanski mediji pa so ga zaradi te izjave označili za dvoličneža. Sam namreč pričakuje že tretjega otroka.

Ocenjujejo, da se bo afriško ljudstvo do leta 2050 podvojilo. Trenutna rast je tri in pol milijona ljudi mesečno in ni dvoma, da se zaradi naraščajočega se prebivalstva pritiska na življenjsko okolje in živalski svet. Infrastruktura, urbanizacija in razvoj so sami po sebi dobre stvari, ki pa lahko imajo katastrofalne posledice, če ne začnemo načrtovati in izvajati ukrepov,” je dejal princ William in za zmanjšanje populacije nekaterih živali krivil ljudi.

Daily Mail piše, da njegove izjave niso presenetile. Kraljevska družina že več kot desetletje zagovarja idejo o nadziranju prebivalstva.  Williamov govor je javnost spomnil na besede njegovega očeta, ki je leta 2010 dejal, da “planet ne more vzdrževati vseh” in da se bo “človeštvo srečalo z monumentalnimi težavami“. “Ta naš slab planet se že trudi, da bi preživel 6,8 milijarde ljudi, nekako pa bo v naslednjih petdesetih letih moral preživeti 9 milijard,” je takrat dejal Williamov oče CharlesBritanski mediji prinčev govor označujejo za dvoličen. Njegove besede se britanski javnosti ne zdijo poštene, saj se pritožuje nad naraščanjem afriškega prebivalstva, hkrati pa sam pričakuje tretjega otroka.
A. L.