Ni samo virus tisto, kar ubija te dni: Ni se držal karantene in je šel lovit ribe, pojedel ga je krokodil

Foto: skeeze, Pixabay

Moški iz Ruande je kršil ukaz o samoizolaciji, ki so ga oblasti sprejele zaradi epidemije COVID-19 in se odločil, da gre ribarit. Njegova odločitev ga je stala življenja, pojedel ga je krokodil.

Neznanega moškega je krokodil po besedah županje mesta Kamonyi Alice Kayitesi napadel ob reki Nyabarongo.

Do napada naj bi prišlo, ker se krokodilova žrtev ni držala ukaza o ostajanju doma, ki so ga sprejeli v času izbruha COVID-19. V Ruandi je po uradnih podatkih z novim wuhanskim koronavirusom okuženih 41 ljudi.

Ribiška vas v Ruandi. (Foto: epa)

“Prekršil je pravilo o ostajanju doma,” je za BBC nesrečni dogodek komentirala županja mesta Kayitesi. “On je bil eden redkih, ki niso spoštovali pravila o izolaciji za zaustavitev virusa.” Prenehanje ekonomskih aktivnosti je močno prizadelo večino prebivalstva z nizkimi prihodki, ruandske oblasti pa so jim že obljubile pomoč.

Ivan Šokić

 • Ivan Ivanovič

  Čeprav razumem sporočilo: Če država ne bi zapovedala karantene, človek pa bi šel lovit ribe kot običajno, ga krokodil ne bi pojedel? Se pravi, tam imajo krokodile, ki sankcionirajo neubogljive državljane.
  Nova, dajte se že zresnit s temi tabloidnimi članki.

  • lokec

   Ali bi ga pojedel. Če ne bi bilo karantene bi šel lovit ribe malo prej ali pa tudi pozneje. Ker je bila karantena je verjetno šel lovit drugam, da ga kdo ne bi kdo videl. Mogoče bi drugi ljudje zamotili krokodila. Ob in na reki je bilo manj ljudi. Tako da je vprašanje. Tudi pri nas bi se lahko zgodile nesreče, če ne bi bilo karantene. Tudi navadne gripe in ostalih bolezni je sedaj manj. Mogoče bo celo kakšen otrok več.

   • Ivan Ivanovič

    Mogoče se je človek obnašal tako kot običajno. Krokodil bi ga lahko pojedel, tudi če ne bi bila zapovedana karantena. Vsekakor dogodek nima nobene neposredne zveze s koronavirusom. Vprašanje pa je tudi, če je vse skupaj sploh res.

    • lokec

     Mogoče se je človek obnašal običajno in tudi krokodil se je obnašal običajno ali pa obratno ali pa križno. Vsak foton, ki prileti na zemljo in obratno ima svoj vpliv. Ne bom več razpravljal, ker vem da razumeš kaj sem hotel povedati. Lep pozdrav.

 • Waltter

  Tukaj se vidi bedarija ki jo je izustila zupanja, ki je ne glede na vse sramota za predstavnice zenskega spola. Torej neupostevanje zakonov je za posledico da te krokodil pozere. Torej ce gres zvecer ven te lahko sosed ubije. Ce gres v trgovino te lahko oropajo. Ce jes te lahko kap zadene. Verjetno zna tale zupanja se kar nekaj nasvetov ven dat…

 • xtc

  Dobra stran zadeve;en bedak manj in sit krokodil.

  • Ivan Ivanovič

   In zakaj je bil človek bedak? So afriški ribiči bedaki?

   • joza joza13

    Tudi sam sem enako pomislil in še… čakati doma na pomoč vlade v Ruandi? JojmeNE!

 • Zgornji

  Kje je že Ruanda ? Afrika ? :-/

 • Winstonblue

  Ko bi le bili krokodili v Kolpi.