fbpx

Nigrski prosilec za azil v Nemčiji posilil 9-letno deklico, sledili so protesti

Slika je simbolična Foto: iStock

V Nemčiji je 27-letni prosilec za azil iz Nigra posilil 9-letno deklico. V iskanje posiljevalca je nemška policija zaradi pritskov javnosti vključila tudi helikopter, sledili pa so tudi protesti, na katerih so Nemci zahtevali, da oblasti poskrbijo za varnost njihovih otrok.

V mestecu Dessau-Rosslau v deželi Saška-Anhalt je v nedeljo, 10. junija, prišlo do organiziranega lova na 27-letnega prosilca za azil, ki je bil po poročanju Epoch Timesa identificiran kot posiljevalec 9-letne deklice.

27-letni posiljevalec naj bi v Nemčijo prišel iz Nigra, oblasti pa so izdale nalog za aretacijo na podlagi suma o storjenem spolnem napadu v Roßlauju. Nemška tiskovna agencija je potrdila, da je žrtev posilstva 9-letna deklica.

https://twitter.com/Anon_FreeWorld/status/1137744355236728833

Policija je v iskanje storilca kaznivega dejanja vključila tudi helikopter, prijetje Nigrca pa so potrdili na policijski postaji na drugem bregu Elbe v Dessauvu. Do aktivnega lova na pedofilskega posiljevalca je prišlo zahvaljujoč lokalnemu časopisu, ki je poročal o storjenem zločinu.

V odziv na pretresljiv dogodek se je v Roßlavu zbralo okoli 100 protestnikov, ki so zahtevali: “Zaščitite naše otroke!”

Ivan Šokić