fbpx

Noro: Učitelj se je znašel v suspenzu – ker je učenko poklical z ženskim imenom

Foto: iStock

Saj ni res, pa je. Srednješolski učitelj iz britanskega mesta Oxfordshire je bil suspendiran po tem, ko se je znašel v disciplinskem postopku zato, ker naj bi “diskriminiral” dekle, ki se počuti kot fant. V oči pa vsekakor bode razlog, ki naj bi privedel do diskriminacije. 

Učitelj Joshua Sutcliffe je bil suspendiran po tem, ko je učenki pohvalil z besedami: “Zelo dobro, dekleti!”, kar pa je očitno užalilo eno izmed deklet, ki se počuti kot fant. Kljub temu, da se je učitelj opravičil, ko ga je dekle popravilo, a očitno opravičilo ni zadostovalo, saj so ga šest tednov po “incidentu” poklicali v pisarno ravnatelja, kjer je izvedel, da je suspendiran, dokler ne bo razrešena pritožba.

Foto: iStock

Učitelj nasprotuje ugotovitvam šole
Po dolgotrajni preiskavi so na šoli ugotovili, da je učitelj za matematiko napačno naslavljal spol in s tem pokazal dikriminatorno vedenje, s čimer je kršil politiko enakosti, ki jo zagovarjajo na šoli. Šoli se je zdelo sporno, da je pri naslavljanju učenke uporabljal ime, namesto moških zaimkov, učitelj pa je v svoj zagovor povedal, da kot kristjan verjame v to, da je napačno, če se nekoga, ki se je rodil kot ženska, pokliče z moškim imenom. “Moja dolžnost kot učitelja je, da vsakega izmed učencev obravnavam s spoštovanjem. Ravno to sem v tem primeru storil, saj sem pri tem uporabil dekličino ime in nič ni narobe s tem glede na to, da se je rodila kot deklica.”

Nina Žoher