fbpx

Norveška deportirala 10.000 migrantov – stopnja kriminala padla na najnižjo raven v zadnjih 14 letih

Foto: Youtube

Na Norveškem, predvsem v Oslu, se je stopnja kriminala znižala na najnižjo raven v zadnjih štirinajstih letih. To se je zgodilo po tem, ko so lani iz države izgnali 10.000 migrantov s kriminalno preteklostjo. Norveška stranka za napredek (Fremskrittspartiet) si je prisvojila zasluge za zmanjšanje kriminala. Ta desna stranka je ena od dveh vladajočih strank na Norveškem. 

Stranka za napredek pa je dejansko odgovorna za izgon migrantov, saj iz njene kvote prihajata tako minister za pravosodje kot minister za migracije. Fremskrittspartiet ima skoraj najstrožjo politiko do migracij od vseh norveških političnih strank.

Policija v klasični politično-korektni maniri molči
Mestna policija v Oslu pa je sporočila, da ne morejo potrditi povezave med deportacijami in znižanjem stopnje kriminala v prestolnici. Pa vendar ni treba biti jedrski fizik, da vidimo povezavo. Norveška izžene 10.000 migrantov s kriminalno kartoteko, stopnja kriminala se drastično zniža. Norveška ima, tako kot večina skandinavskih držav, težave s politično korektnostjo, kar velja tako za policijo kot v sodstvo.

Kriminalna dejanja migrantov zastajajo na sodiščih, postopki so dolgi, da le ne bi prišlo do morebitnega kršenja pravic migranta. A nekateri imajo dovolj in so začeli izpostavljati ter javno objavljati imena storilcev kaznivih dejanj. Večinoma gre za muslimanske migrante z Bližnjega vzhoda. To je potrdil tudi švedski policist Springare.

A. R.