fbpx

Norveška popušča in dopušča izvajanje pedofilije v praksi, ko odobrava otroške islamske zakone

Foto: Youtube

Otroški zakoni ne burijo duhov samo na Švedskem, ampak tudi na Norveškem. Predstavnik norveške Progresivne stranke Ulf Isak Leirstein je izrazil javno nestrinjanje z norveško vlado, ki je otroške islamske zakone sprejela kot nekaj normalnega in jim ni nasprotovala. 

Kljub temu, da so otroške žrtve zakonsko gledano zdaj dovolj stare, pa to ne spremeni dejstva, da takšno ravnanje norveške vlade prispeva k legitimaciji obnašanja in kulturnih praks, ki jim Norveška strogo nasprotuje. Leirstein je poudaril, da Norveška ne sme prispevati k ponovni združitvi družinskih članov v primerih otroških zakonov, saj gre v teh primerih za pedofilijo v praksi.

Preberite več: Tudi Norveška ni več oaza miru: Zaradi grožnje norveška policija ljudi pozvala k izogibanju trgovskega središča

Na Norveškem je bilo 50 takšnih primerov
Od konca leta 2014 pa vse do danes se je norveški direktorat za priseljevanje soočil s petdesetimi primeri ponovnih združitev družinskih članov v primerih, v katerih so bila dekleta stara manj kot 16 let, preden je bila sklenjena zakonska zveza. V enajstih primerih so norveški organi prepoznali zakon kot veljaven, veliko primerov pa je še vedno predmet preiskave.

Leirstein verjame, da direktorat za priseljevanje pod nobenim pogojem ne bi smel obravnavati takšne prošnje za združitev družine. “Popolnoma sem šokiran, da se to dogaja,” je dejal. Iz tega razloga se po poročanju Speise nadeja, da bo ministrstvo za pravosodje direktoratu posredovalo nova navodila. “Pričakujem, da bo vlada jasno pokazala, da pod nobenim pogojem  ne bo odobrila  veljavnost otroških porok. Na tem področju moramo nujno zaostriti pravila in navodila, saj Norveška ne sme biti nikakor del tega. Moramo si drzniti reči, da je to vrsta kulture, ki prihaja iz določenih držav in na Norveškem ni zaželena.”

Po prepričanju Leirsteina Norveška pod nobenim pogojem ne bi smela dopustiti brutalnega ravnanja z dekleti, ki so prisiljena v takšne poroke, prav tako ne bi smela dopustiti, da bi na račun tega trpljenja nekateri kovali dobičke in si na takšen račun zagotovili boljše življenje, ki bi ga sicer lahko imeli. Se bo Evropa zbudila?

N. Ž.