fbpx

Tudi Norveška ni več oaza miru: Zaradi grožnje norveška policija ljudi pozvala k izogibanju trgovskega središča

Foto: epa

Po tem, ko je norveška policija včeraj prejela anonimno sporočilo, je nagovorila ljudi, naj se izogibajo bližine nakupovalnega središča Mosseporten center. 

Norveški Dagbladet je sporočil, da se grožnja nanaša na nakupovalno središče Mosseporten in nekatere posameznike.

Preberite več: Norveška se pripravlja na kolaps švedskega azilnega sistema – neprodušno bodo zaprli meje

Odvijala naj bi se oborožena akcija
Policija iz regije Østfold je sporočila, da so prejeli obvestilo o anonimni grožnji, zaradi česar so poostrili varnost v nakupovalnem središču, ki se nahaja zunaj mesta Moss. Po poročanju norveškega Moss Avisa naj bi v trgovskem središču potekala oborožena akcija, policija pa naj bi bila navzoča tako pri številnih vhodih kot tudi na strehi centra.

Prek družbenega omrežja Twitter je policija sporočila, da se grožnja nanaša le na trgovsko središče Mosseporten in nekatere posameznike. Slednje je opozorila in dodala, da ima vse pod nadzorom. Prav tako je ljudi prosila, da se trgovskemu središču ne približujejo in dodala, naj sledijo policijskim navodilom.

Speisa poroča, da policija ne ve, kdo se skriva za grožnjo, najverjetneje pa je, da se klicatelj ne nahaja na Norveškem, ampak prihaja iz tujine, še vedno pa poteka analiza z namenom identifikacije klicatelja.

N. Ž.