Nov napad v Barceloni! Policisti ustrelili Alžirca, ki jih je poskušal napasti z nožem in ob tem vpil “Alah Akbar”

Foto: epa

Moški, ki je hotel napasti policiste z nožem in ob tem vpil Alah Akbar, je bil na mestu mrtev. 

Iz španske Barcelone prihajajo naravnost osupljive novice. Moški, oborožen s hladnim orožjem, je hotel napasti tamkajšnjo policijsko postajo, ob tem pa vpil Alah Akbar. Policisti se s skrajnežem niso pregovarjali, ampak so ga ustrelili. Mrtev je bil na mestu, poroča RT.

Katalonska policija je razkrila, da je napadalec poskušal vstopiti v prostore policijske postaje Cornella “z namenom, da napade” policiste. Napad se je zgodil v ponedeljek nekaj minut pred 6. uro zjutraj po lokalnem času.

Lokalni mediji poročajo, da je v trenutku, ko je hotel napasti, skrajnež vpil Alah Akbar. Da ni šlo za nikakršno naključje, priča njegovo poreklo: policisti so namreč že razkrili, da je napadalec 29-letni Alžirec, ki je imel prebivališče v Cornelli. Policijsko postajo so nato zapečatili, na srečo pa med policisti ni bilo nobene žrtve.

Do napada je prišlo samo tri dni po prvi obletnici dvojnih terorističnih napadov v Barceloni in v bližnjem Cambrilsu. 17. avgusta 2017 je namreč islamistični terorist najel kombi in se z vso hitrostjo zapeljal po priljubljeni ulici La Rambla. Pri tem je ubil 13 ljudi, več kot 100 pa jih je ranil. Malo pozneje istega dne pa je v španskem obmorskem mestecu Cambrils kar pet moških napadlo z avtomobilom – prav tako kot na barcelonski ulici so se zaletavali v pešce, nekatere pa celo zabodli z nožem. Ena ženska je umrla, več pa je bilo poškodovanih.

M. S.