fbpx

Nova smrtna žrtve zaradi obrezovanja: V Italiji umrl petmesečni dojenček migrantskih staršev

Orodje za obrezovanje (vir: twitter)

V Italiji je pri ponesrečenem obrezovanju, ki sta ga izvedla njegova starša, umrl petmesečni dojenček. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je deček umrl v bolnišnici v Bologni. Njegova starša, ki izvirata iz Gane, preiskujejo zaradi uboja.

Starša sta obrezovanje izvedla na svojem domu v kraju Scandiano pri Reggiu Emilia. Deček je močno krvavel in doživel zastoj srca, umrl pa je kmalu po prihodu v bolnišnico, italijanske medije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Podoben primer se je zgodil tudi decembra lani, ko je pri obrednem obrezovanju v kraju severovzhodno od Rima umrl dveletni deček, njegov brat dvojček pa je bil hudo poškodovan. V zvezi s tragičnim dogodkom so aretirali 66-letnega moškega.

Fotografija je simbolna (Foto: Twitter)

Italijanska ministrica za zdravje Giulia Grillo je takrat opozorila starše, naj ne izvajajo nezakonitega obrezovanja. “Zdravje otrok je pomembnejše od vsega drugega,” je podarila. V rimski mošeji so prav tako pozvali starše, naj otroke na obrezovanje odpeljejo v bolnišnico, poroča STA. Obredno obrezovanje je značilno za muslimanske in judovske skupnosti, izvajajo pa ga iz verskih razlogov.

C. Š.