Nova smrtna žrtve zaradi obrezovanja: V Italiji umrl petmesečni dojenček migrantskih staršev

Orodje za obrezovanje (vir: twitter)

V Italiji je pri ponesrečenem obrezovanju, ki sta ga izvedla njegova starša, umrl petmesečni dojenček. Kot poročajo tamkajšnji mediji, je deček umrl v bolnišnici v Bologni. Njegova starša, ki izvirata iz Gane, preiskujejo zaradi uboja.

Starša sta obrezovanje izvedla na svojem domu v kraju Scandiano pri Reggiu Emilia. Deček je močno krvavel in doživel zastoj srca, umrl pa je kmalu po prihodu v bolnišnico, italijanske medije povzema nemška tiskovna agencija dpa.

Podoben primer se je zgodil tudi decembra lani, ko je pri obrednem obrezovanju v kraju severovzhodno od Rima umrl dveletni deček, njegov brat dvojček pa je bil hudo poškodovan. V zvezi s tragičnim dogodkom so aretirali 66-letnega moškega.

Fotografija je simbolna (Foto: Twitter)

Italijanska ministrica za zdravje Giulia Grillo je takrat opozorila starše, naj ne izvajajo nezakonitega obrezovanja. “Zdravje otrok je pomembnejše od vsega drugega,” je podarila. V rimski mošeji so prav tako pozvali starše, naj otroke na obrezovanje odpeljejo v bolnišnico, poroča STA. Obredno obrezovanje je značilno za muslimanske in judovske skupnosti, izvajajo pa ga iz verskih razlogov.

C. Š.

 • Olga101

  Do kdaj bo Evropa podpirala divjaške “kulture” in s tem sodelovanje v zločinih divjakov?!!

 • Andrej

  Mi nismo za skupaj.

 • PLavi-mil

  Ubogi otroci, pa ti islamisti se obnašajo kot da so v 7 stoletju, do kdaj ŠE?

 • šmentanamuha

  Ah, kulturna oplemenitev Evrope z retardiranci laufa na polno. Če ne bomo zmogli upora proti temu nazadnjaštvu, potem je to pač slaba karma oziroma dekadenca, ki je posledica preobilja. Ampak verjamem, da temu ni tako.

  • Tomaž Hočevar

   Ni izvedljivo. Levičarji bodo zmagali, z njimi pa tujerodne kulture na območju krščanske Evrope.

 • xtc

  Taka pohabljanja z zakonom prepovedat pod kaznijo smrti za naročnika kot izvajalca izvrši se takoj po dokazani obsodbi pritožba ni možna.

 • Antonius

  Norost je, da se v imenu nekakšnega Boga, nož dotakne telesa. V tem pogledu niso židi nič boljši od alahovih.
  Evropa in z njo ves zahodni svet bi moral tovrstno obrezovanje absolutno prepovedati. Kirurg se lahko prepucija s skalpelom dotakne samo zaradi *posebnih*, moških težav.
  Ne zatiskajmo si oči tudi pred dejstvom, da so za nasilno obrezovanje svojih hčera, njihove obrezane matere krive prav toliko, kot njihovi obrezani očetje. V imenu *boga?! =be se meni v imenu *boga, če od mene vera, nasilno zahteva obrezanost.

 • Skrajno Desni

  Nekaj deset islamistov manj.

 • Tomaž Hočevar

  S prepovedjo se tega ne da rešiti. To je v kulturi naroda ali pa ni. Traja 1000 let, da tja pride. Če se odločimo take kulture sprejemati, se moramo sprijazniti, da to pri nas bo. Pika.

 • Aton

  Judi ali muslimani?

 • GverilaStyle

  en manj….žal a to je najbolje za EU…..vsi oni so potencijalni teroristi z eno nogo že preko menje normalnega!!! Sej bo alah poskrbel zanj….sam nism prepričan o tistem tropu devic.